tiistai 21. marraskuuta 2017

Raksaviikko 20

Maanantaina sähkärit saapuivat tontille tarkastamaan ja vaihtamaan vaurioituneita sähköjohtoja.

Keittiön muuttuneen saarekkeen ulkomuodon ja laatikostojen muutoksen takia, jouduttiin hieman säätämään jo asennettuja valaisimien ja liesituulettimen paikkoja. Ulkoseinässä oleva pistorasia nostettiin myös saarekkeen tason yläpuolelle. Saarekkeemme siis muuntautui ja tuleekin ulottumaan ulkoseinälle asti, joten saarekkeellisesta keittiöstämme tuleekin niemekekeittiö.
Keittiömallit

Edellinen timpuriporukka saapui viimeistelemään ulkotyöt ja samalla heille havainnollistettiin mikä meni pieleen sisätöissä.
Julkkarin alin paneeli ja nurkkalaudatkin vihdoin paikoillaan


Terassin askelma melkein valmis

Näyttää jo hyvältä
Työpäällikkö ja uuden timpuriporukan nokkamies Erki kävivät myös tontilla ja heidän kanssaan käytiin tulevia aikatauluja läpi sekä muutamia ongelmakohtia, kuten muun muassa yläkerran intellon teippauksia, jotka eivät tahtoneet pysyä kunnolla kiinni.
Illalla töiden jälkeen käytiin vielä raksalla Erkin juttusilla katsomassa miten tehtyjen virheiden korjaaminen oli lähtenyt käyntiin ja hyvältähän tuo työnjälki näytti.


Kipsilevyt purettuna, uudet villoitukset tarpeen mukaan ja sähköjohdot tarkastettavana


Tältä sen villoituksen kuuluu näyttää...
Tiistaina työpäällikkö, Erki, Erkin työmies sekä pari kappaletta putkimiehiä olivat aamutuimaan raksalla. Putkimiehet asensivat keittiön IV-kanavan vihdoinkin kuvien mukaiselle paikalle. Laittialämmitysputkistolle tehtiin myös painekoe ja onneksi olin tuonut oman kompressorin jo aiemmin raksalle, sillä putkareiden kompura oli ottanut siipeensä ja lakannut toimimasta. 

Työpäällikön kanssa käytiin muutamia ongelmakohtia läpi ja puntaroitiin tulevia suunnitelmia suhteessa aikatauluun, jota Sievitalo ei millään tahdo muuttaa, vaan yrittää väkisinkin puskea projektia takaisin aikatauluun. Toivottavasti tämä ei tule näkymään rakentamisen laadussa. Tosin en usko, että huonommaksi työnjälki ei tämän katastrofin jälkeen enää voi mennä. Harmittaa Sievitalonkin puolesta kuinka huono asennusporukka voi pilata hyvän tuotteen.
Keskiviikkona huonoja villoituksia purettiin pois ja asennettiin uudelleen. Samalla siirrettiin sähkömiehen ohjeistamana sähkökaapeleita kulkemaan villoituksen päällä siellä missä se oli mahdollista. Hyvää jälkeä uudelta porukalta näyttää tulevan. 

Tiistai iltana alkanut lumisade oli peittänyt kaikki rakennustarvikkeet lumen alle ja talvi pääsi hieman yllättämään raksaajat. 


Uusia kipsilevyjä saapui...

...tuiskulta ja sateelta suojattuna.
Perjantaina kävin tutkailemassa mitä yläpohjalle kuuluu, koska sain tietää, että lauantaina tulee Ekovillan pojat puhaltamaan puhallusvillat. Muutamia juttuja siellä valitettavasti ilmeni, mutta ovat helposti hoidettavissa. Nämä käytiin sitten vielä lauantaina vastaavan mestarin Nallen kanssa läpi.   



IV-kanavan ei pitäisi mennä seinän sisällä, mutta tähän tulee vielä kotelointi
Pystysuuntaiset laudoitukset puuttuu vielä ja kipsilevyt taipuilee sekä pullottaa niin, että villoitukset näkyy raoista... 
Lauantaina raksaaminen jatkui täyttä häkää ja tontilla taisi pyöriä parhaimmillaan viisi työmiestä työntouhussa. Kaksi timpuria, yksi muurari ja kaksi Ekovillan kaveria. Paljon tapahtui tuona päivänä ja minulta loppui kapasiteetti kärrätä raksalla syntyvää roskaa.

Sen verran paljon jouduttiin vaihtamaan kipsilevyä ja villaa, että paras ratkaisu oli ottaa pari puhelua ja tilata vaihtolava pihalle. Onneksi kaivurikuskimme on hyvin verkostoitunut ja hänen avustuksellaan saimme hommattua kahdessa ja puolessa tunnissa lavan pihalle. Siinä sitä kipsielvyä sitten tulikin kanniskeltua pitkin päivää.

Ekovillan kaverit puhalsivat villaa yläpohjaan minkä kerkesivät ja kyllä siellä sellainen puhallusvillan pölinä kävikin, ettei lähelle edes kannattanut harkita menevänsä kuvaamaan. Antaa pölyn laskeutua ja otetaan muutamana kuva tehdystä työstä joku toinen hetki.










Perjantaina olivat timpurit kantaneet lavallisen harkkoja khh:n lattialle, jotka olivat olleet yön yli raksapuhaltimien kuivatuksessa. Näitä lähti muurari lauantaina asentamaan pesuhuoneeseen, mutta vain alin rivi asennettiin lauantaina ja jätettiin kuivumaan, kunnes sunnuntaina tehtiin pesuhuoneen märkäseinän muuraus loppuun. 




Laauantaina ja sunnuntaina myös asennettiin lastenhuoneiden välistä seinää taas uudelleen ja tällä kertaa toteutus tehtiin kunnolla ja tukevasti. Taitaa olla neljäs kerta kun tuota seinää tehdään, mutta tällä kertaa se on ensin purettu kokonaan pois ja tehty täysin uudelleen.

Väliseinä purettuna

Uutta pukkaa tilalle

Kyllä nyt kestää

Eiköhän tuo ole tukeva

Kestää

Viikonloppu oli myös meidän osalta aikamoista härdelliä, kun tämän kaiken keskellä yritimme siivota raksaa ja homma kävi niin pölyiseksi, että oli pakko välillä poiketa kauppaan ostamaan lisää pölymaskeja. 



Raahasimme myös jokavälissä vesikannuilla vettä raksalle, koska yläkerrassa asennettiin erikoiskovia kipsilevyjä lattiaan ja ne asennettiin kiinni laittamalla laastia. 


Erikoiskovaa kipsilevyä

Laastia

Ja levy paikalleen

Huomaa putkimiesten kipsilevyihin urittamat lattialämmitysputket ;)

Pölyä ja lisää pölyä....

Näyttää pölyiseltä, mutta hyvältä
Sunnuntaina yläkerra näytti kohtalaisen jännältä, koska katosta puuttui vielä useita koolauksia ja puhallusvillan painosta intello höyrynsulku roikkui aika uhkaavan näköisenä. En saanut valokuviin valjastettua tilannetta näyttämään vastaavalta kuin mitä se paikanpäällä oli, mutta kyllä hetken jo epäilin, että noinkohan tuo tulee kestämään ennen kuin loput koolaukset on ehditty asentaa.   


Intello roikottaa Ekovillaa... uhkaavalta näytti.


Video

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti