tiistai 22. elokuuta 2017

Raksaviikko 10: Color Cafe sisustussuunnittelu





Raksalla on tällä viikolla edetty varsin maltillisin askelin. Useana päivänä olen todennut, että raksalla on käyty asentamassa iv-kanavia, mutta kertaakaan en ole onnistunut työmiehiin tai -mieheen törmäämään. Iv-kanavia on siis asentunut pikkuhiljaa ja pienissä erissä.




Tulevan keittiömme kohdalla vaimo totesi iv-kanavan pään nähtyään, että eikös tuohon kohtaan tule se iso led-paneeli? Noh, siinä ei sen kummemmin mittoja kiireessä otettu ja illalla lvi-kuvia ja sähkösuunnitelmaa vertailtaessa tultiin siihen tulokseen, ettei iv-kanavan pää ole ihan siellä missä se pitäisi kuvien mukaan olla. Pieni asia, mutta kun miettii, että meillä tulee tuloilmaventtiili pinta-asennuksena niin sen sijoittuminen lähes kiinni led-paneeliin, se voi häritä valonhajontaa epämielyttävänä varjona siellä minne sitä ei haluaisi.

Arvioin että punaisen ympyrän kohdalla iv-kanava nyt on.


Keittiön iv-kanava
Tästä viestiä eteenpäin ja seuraavana päivänä Sievitalon työpäällikkökin totesi, että hyvä kun havaittiin tässä vaiheessa, koska iv-kanavan siirtäminen on helppoa kun kaikki pinnat ovat auki. Hyvin siis hoituu tämäkin asia.

Timpurit olivat poikenneet työmaalla joku päivä sen verran, että olivat ottaneet pihalta pressun alta väliseinätolpat siistiin kasaan talon sisälle. Väliseinäasennuksia on siis tiedossa piakkoin.

Väliseinätolpat
Lattiavalusta vapautuu kosteutta reilusti talon sisälle, mutta silti olen ollut yllättynyt siitä, että siellä ei ole ollut kuin tropiikissa ja kosteutta ei ole tiivistynyt minnekään, vaikka monesta raksablogista olenkin lukenut näin välillä käyneen. Katsotaan minne kosteusprosentti nyt asettuu, kun kävin sunnuntaina viemässä kaksi rakennuslämmitintä puhaltamaan ilmaa eteenpäin talon sisällä.


Ennen rakennuslämmittimien asennusta olin hankkinut ja asentanut työmaakeskuksen tonttikeskuksen voimavirtaliitäntään. Tämän lisäksi muutamia jatkojohtoja sekä led-työmaavalaisimia tuli hommattua. Illat alkaa hämärtyä...




Keskiviikkona vietimme useamman tunnin Helsingissä Värisilmän Color Cafe-sisustussuunnittelussa, joka on Sievitalon yhteistyökumppanin Oulaisten Värisilmän tarjoama palvelu. Palvelua ei ole pakko käyttää, mutta meitä kiehtoi suuresti ajatus saada apua ihan oikealta alan ammattilaiselta talomme sisustusmateriaalien valitsemiseen ja yhteensovittamiseen.




Sisustussuunnittelu osoittautui sen verran perusteelliseksi, että yhdellä käynnillä emme millään saaneet kaikkea käytyä läpi, joten jatkoimme perjantaina ja saimme koko talon sisustussuunnitelman pakettiin. Suosittelemme todellakin käyttämään tämän tarjotun palvelun, sillä meille siitä oli suuresti apua. Tämä siis kuuluu osana Sievitalon muuttovalmis-pakettiin Oulaisten Värisilmän puolesta.








Värikkäät saumavärit







Nämä valitsimme

Pirteät jaffa-tuotteet
Kiintokalusteiden pintamateriaalit ja värit menivät vähän uusiksi ja osa kodinkoneistakin sai päätöksen olla toista väriä kuin mitä olimme suunnitelleet. Joten, otimme yhteyttä Omega-keittöihin ja ryhdyimme etsimään netistä sopivia kodinkoneita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti