lauantai 4. maaliskuuta 2017

Kiuas ja ohjauskeskus

Kiukaan valinnassa lähtökohtana oli ohjauskeskus ja sen toiminnot vs. ulkonäkö, mutta joka tapauksessa sellainen oli oltava. Halusin joko lattialla vapaasti seisovan kiukaan suurella kivitilavuudella taikka vastaavan nurkkamallisena. Molemmat tulisivat joka tapauksessa laudeupotuksella. Suuri kivimäärä lempeiden ja tasaisten löylyjen toivossa. Tämä jo sinänsä rajasi muutamia ohjauskeskuksia pois valikoimasta. Ohessa muutama vaihtoehto ohjauskeskuksista, jotka olivat harkinnassa.
Wave.com4
Harvia -Xenio
Vuolux -VX300
Tulikivi -Touch Screen
Helo- T2
Valinta oli lopulta suht helppo kun Sievitalon tarjouksessa oli Harvia Kivi-mallinen kiuas ja griffin tai Xenio -ohjauskeskus. 

Xenio on ominaisuuksiltaan ihan huippu ja sillä on paljon ominaisuuksia, jotka helpottavat saunomis-elämystä tai näin ainakin tahdon uskotella itselleni. Toisille riittää, että kiukaan saa napista päälle ja thats it ja se onkin ihan ok.  Itseäni mielyttää, että voin säätää ajastuksia, asettaa helposti ja tarkasti lämpötilan, valojen ohjaus myös samasta paneelista on plussaa. Vähän luxus-elämystä arkeen pienin investoinnin. 

Ainoa tämän ojauskeskuksen huono puoli on se, että toimiakseen  se vaatii asennettavaksi myös lisätehoyksikkö-nimisen boksin, joka tulee syömään kaappi- tai laatikkotilaa kodinhoitohuoneen puolelta. Noh, ei tämänkään tulisi olemaan iso uhraus, sillä mielestäni boksi voidaan sijoitta esim IV-koneen alle, mutta täytyy vielä vahvistaa sähkö-suunnittelussa sen sijoituspaikka. Boksin koko on: LxKxS 281x224x70mm.

Tässä valinta ja sille saatavilla olevat lisävarusteet:

Harvia:

"Alkuvoimainen huippukiuas

Harvia Kivi -sähkökiuas tarjoaa ylellisen vahvan saunakokemuksen. Sen ainutlaatuisuus perustuu kiven väkevyyteen ja suomalaisen saunatradition vahvuuksiin.

Harvia Kivi -kiukaan löylyissä on pehmeyttä ja alkuvoimaa. Löylyä voi säädellä pehmeästä kipakammaksi kohdistamalla löylynheitto joko kiukaan kylkeen tai suoraan kivipilarin päälle. Kivi antaa miellyttävän kosteat löylyt jo matalahkossakin lämpötilassa ja lämpö viipyy kiuaskivien sylissä pitkään.

Alkuvoimasta elinvoimaa – Harvia Kivi tuottaa perinteiset ja pehmeät löylyt nykyaikaisesti. Lattiamallisessa kiukaassa on lähes 100 kg kiuaskiviä, joka on tutkitusti oikea kivimäärä tarjoamaan muhkeat löylyt kohtuullisessa lämpenemisajassa. Kivet ovat kaksiosaisessa, kolmiomaisesti muotoillussa teräskehikossa. Tyylikäs muotoilu antaa tilaa kiven luontaisille vahvuuksille."

Hmm.. pitäisiköhän vielä vetää överiksi ja laittaa bluetooth-vastaanottimella ja vahvistimella varustettu wav.com4 sound- vastaanotin ja Visaton EX 60 S- elektrodynaamiset runkoäänimuuntimelliset kaiuttimet paneloinnin sisäpintaan...
Wave.com4 Sound ja Visaton EX 60 S -kaiuttimet


Lähteet:
Harvia
Helo
Ikikiuas
Megasauna
Tulikivi
Visaton
Vuolux

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti