sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

KVV-kuva

Rakennuslupahakemuksen jälkeen meille piakkoin lähetettiin LVI-suunnittelijan toimesta Kiinteistön vesi- ja viemärisuunnitelmaa koskeva kuva, jossa oli sokkelin ulkopuoliset suunnitelmat. Sadevesille oli suunniteltu purkupaikka maaperätutkimuksen ohjeiden pohjalta ja paikallisen vesilaitoksen vesi- ja viemärin liitoskohta lausunnon tietojen mukaan.

Olin hieman erimieltä sadevesien suunnitellusta purkupaikasta, joten otin yhteyttä meidän vastaavan Nalle Grönbergiin ja sovimme tapaamisen tontille. Tontilla kävimme kaivelemassa maata esiin lumen alta ja katsoimme mistä löytyy avo-oja purkupaikalle.

No eihän siellä mitään avo-ojaa ollut kummallakaan puolella tonttia. Visiitti naapurin luo ja heiltä kysymään miten ovat toteuttaneet omansa ja lopputulema oli, että kaivamme oman ojan tontin vierustaa pitkin tontin alaosaa pitkin ja hieman sitäkin pidemmälle, jossa lähin oja menee. Euron kuvat taas vilkkuu silmissäni, mutta ehkä yksi ojan pätkä ei niin kallis ole.

Vaihtoehtona olisi ollut viivytyskaivon tekeminen ja sadevesien imeyttäminen sen jälkeiseen maaperään, joka on jo muutenkin ihan tarpeeksi vetinen eli ei kiitos. Lopulta siis LVI-suunnittelijan tekemä ehdotus anntettiin mennä sellaisenaan, poislukien viivystyskaivo, joka poistetaan lopullisista kuvista muiden LVI-kuvien valmistuttua. Niitä odotellessa... ja ehkäpä se sähkösuunnitelmakin sieltä tässä piakkoin ilmestyy ja luulenpa, että sitä käydäänkin sitten pitkään ja hartaasti läpi ;)
KVV-kuva (Saarni³)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti