keskiviikko 31. toukokuuta 2017

4,5kW ja 1900kg Takka tilaukseen Uunisepiltä + videoita


Kesken maanrakennustöiden takan tilaaminen tuli ajankohtaiseksi. Sergein kanssa yritettiin saada sovittua tapaamista useampaan kertaan ennen kuin löytyi kaikille sopiva iltapäivä. Pääsiäisen ja vapun välissä tuntui kaikilla olevan kiire.

Paikanpäällä Uuniseppien tulisijanäyttelssä, Vantaan studiolla, käytiin Sergein kanssa aiemmin sovitut asiat läpi ja allekirjoitettiin tilausvahvistus. Takkamme on siis Kuura takkaleivinuuni, korotettuna korkeuteen 2150 mm, pääliliitoksella, tuplakierrolla, tumman harmaalla slammauksella, matta valkoisilla erityisleveillä laatoilla ja mustakromi luukuilla.

Sievitalon ja Uuniseppien yhteistyö on mainio, sillä takan hyvityshinta on läpinäkyvä ja sama kaikille asiakkaille sekä muutoshinnasto on neuvoteltu kohdalleen. Muutoshinta siis hoidetaan suoraan Uunisepille. Tästä eteenpäin Uunisepät vastaa tulisijan valmistuksesta, toimituksesta ja asennuksesta asiakkaalle. Toisin kuin monessa muussa yrityksessä, Uunisepillä tulisija -asiantuntija hoitaa ihan koko prosessin alusta loppuun saakka, aina takan tilaamisesta tehtaalta asiakkaan muutoksineen, toimituksen, asennuksen organisoinnin ja luovutuksen asiakkaalle. Hän siis vastaa koko prosessista.

Sergei soitti meille tapaamisen jälkeen parin päivän kuluttua, koska Uunisepät olivat kehitystyön tuloksena päivittäneet Kuura takkaleivinuunin rungon ja sen mitat olivat muuttuneet.

muuttuneet tiedot:
-leveys 865mm --> 970mm.
-korkeus 2150mm --> 2050mm
-syvyys 640mm --> 665mm
-paino 1800kg --> 1900kg
-teho 4,2kW -> 4,5kW



Johtuen takkamme sijoituspaikasta, mitat olivat kriittisen tärkeitä, sillä uusien mittojen kanssa takka ei enää mahtuisi kyseiseen paikkaan ilman rakenteellisia muutoksia. Sergei lupasi, että saamme kyllä vanhoilla mitoilla olevan tuotteen, mutta takan kasvanut koko ja teho (kuten myös kehitystyönä muutettu runko) houkuttelivat siinä määrin, että päädyimme tiedustelemaan muutos mahdollisuuksia pohjakuvaan Sievitalon arkkitehdiltä.

Kuvaa jouduimme hiukan vääntämään, mutta päädyimme lisäämään takan takana olevaan seinään 100mm ulokkeet, jolloin seinään tulee ikään kuin eteisestä päin katsottuna upotus. Siihenhän voi sitten vielä miettiä jotain kivaa sisustuksellista maalausta, pintaa tai valoefektiä...


Uuniseppien Vantaan studiolla oli esillä uutuusmalliston kiertoilmatakkoja sekä kamiinoita. Juttelimme Sergein kanssa takkamarkkinoiden muutoksesta ja tämän päivän trendeistä.

Talojen neliömäärät ovat nykyisellään pienentyneet paljon ja energiatehokkuus on lisääntynyt, joten usein lämmönlähteenä toimineen takan vaatimuksetkin ovat kääntyneet vastaamaan ulkoisesti kaunista ulkoasua ja tätä kysyntää vastaamaan on Uuniseppien uusi mallisarja luotu.

Kiertoilmatakan ulkoinen olemus vastaa perinteistä varaavaa takkaa, mutta painoa on huomattavasti vähemmän johtuen takkasydämestä, jonka ympärillä on tyhjää tilaa, joka lämpiää ja puhaltaa painovoimaisesti ulos takan kuoressa olevista ilmaritilöistä ja aukoista. Takka tuottaa nopeasti lämmintä ilmaa huonetilaan, mutta ei varaa sitä runkoon.

Kamiinoissa, jotka ovat kooltaan siroja sekä ulkoasultaan moderneja, lämpö vapautuu suoraan kamiinan pinnasta huoneilmaan. Kiertoilmatakat ja kamiinat soveltuvat mainiosti vapaa-ajan asutuksen lämmittämiseen, jossa lämpöä tarvitaan nopeasti ja varauskyvyllä ei ole niin suurta merkitystä. Moderni ulkonäkö on myös omiaan nykypäivän trendikkäässä kaupunkiasumisessa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti