lauantai 2. maaliskuuta 2019

Julkisivu- ja pihavalaistus

Pihavalasitus toteutettiin Airamin tuotteilla, kuten kaikki muukin valaistus talossamme. Airamin kanssa yhteistyössä valaistus oli helppo toteuttaa ja Keravalla sijaitsevan tehtaan showroomissa pääsimme tutustumaan koko valaisin valikoimaan.



Pihavalaistus päätettiin toteuttaa pollarivalaisimilla, joihin valittiin Airamin suunnittelemat Tubular polttimot.



Airam Kivi pollarivalaisimia on kahta eri mallia: sileäpintainen harmaa ja rouhea kivipintainen vaalean harmaa. Molempiin sarjoihin on myös saatavilla julkisivuvalaisimet. Me valitsimme rouhean kivipintaisen vaalean harmaan.










Pollarivalaisimet oli helppo asentaa, koska valaisimen rungon sisällä on valmiina asennusrasia. Itse valasin kiinnitetään ruuveilla alustaan tai asennusjalkaan. Valaisimen lasikupu istuu suoraan valaisimen rungon päälle ja on varmistettu sivusta ruuveilla, joten poltimon asennus ja vaihto on tehty helpoksi.

Polttimoita tulikin testailtua useammalta eri valmistajalta. Vertailimme värisävyä ja lumen määrää, mutta lopulta kiistattomasti paras valontuotto ja -jakauma olikin edellä maintuilla Airam Tubular polttimoilla.


Tubular polttimoita löytyy kahta värisävyä ja tehoa (7,5/9,5w ja 2700/4000K), joista valitsimme omaan silmäämme kauniimman 4000 kelvinisen ja etupihan puolelle tehokkaamman mallin.
4000 K                                  2700 K

Pollareiden välinen etäisyys on 7 metriä ja sen on erittäin sopiva etäisyys ilman, että väliin jää katvealueita.

Julkisivuvalaisimeksi valitsimme valokeilalta ylös-alas mallisen Näsby valaisimen. Näsbyssä on sekä ylä- että alapuolella valokuvion säätömahdollisuus ja halutessaan jomman kumman puolen voi vaikka sulkea kokonaan (avauskulma on 0-80 astetta). Valokeilojen rajoittmilla saakin säädettyä seinäpinnalle haluamansa korostuksen. Värilämpötiloja on valittava joko 3000 tai 4000 K, joista me päädyimme 3000 K. Tehoa valaisimessa on 2x6W / 2x430 lumenia, joka valaisee kyllä yllättävänkin paljon talon lähialuetta, mutta ei liikaa.









Takaterassin puolelle halusimme jotain muuta ja siellä valintamme osui Aura-ulkoseinävalaisimeen. Auran värilämpötila on 3000 K ja tehoa on 12w. Aura jakaa valoa kauniisti alas ja poispäin seinäpinnasta ja takaterassille leviääkin mukava valonkajastus.





Taka- ja etuterassin sekä yläkerran parvekkeen kattopintaan halusimme tehokkaat ja leveällä valojakaumalla olevat valaisimet. Toisena vaihtoehtona olisi ollut enemmän pienempiä valaisimia, mutta Airamilla kun tuota valikoimaa riittää tarpeeseen kuin tarpeeseen, niin tuotteeksi valikoitui Slim IP 65 alasvalot. 



Slim IP 65:ssa tehoa löytyy 9/18W ja värilmpötila on 4000 K. Meille otettiin nuo tehokkaammat 18W. Täyty kyllä sanoa, että valotehoa riittää, mutta polykarbonaattinen kupu jakaa valon erittäin laajasti ja tasaisesti aiheuttamatta minkäänlaista häikäisyä. Onnistunut valinta pimeisiin illanviettoihin, jolloin terassilla voi liikkua turvallisesti hyvässä valaistuksessa ilman varjoja.




Valojen ohjaukset

Julkisivuvalaisimet Aura&Näsby:
Astronominen kello sekä lisäksi normaali valokytkin eteisessä.

Pihapiirivalaisimet Kallio:
Astronominen kello sekä lisäksi normaali valokytkin eteisessä.

Yläkerran parvekkeen alasvalo Slim IP 65:
Normaali valokytkin parvekkeen oven vieressä sisäpuolella

Takaterassin alasvalo Slim IP 65:
Normaali valokytkin keittiön oven vieressä sisäpuolella

Etuterassin alasvalo Slim IP 65:
Liiketunnistin etuterassilla sekä lisäksi normaali valokytkin eteisessä



Yhteistyössä:










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti