maanantai 30. tammikuuta 2017

Danfoss WT-P viikko-ohjelmoitava lattialämmitystermostaatti


Danfoss WT-P viikko-ohjelmoitava lattialämmitystermostaatti


Johtuen CTC:n Vesi-ilmalämpöpumpun/EcoZenith:n kattavista ohjelmointimahdollisuuksista ajastuksineen ja lämpötilan yöpudotuksineen, en enää ollut niin innostunut luomaan etäkäytettävää taikka ohjelmoitavaa systeemiä lattialämmitystermostaateille. Halusin kuitenkin hieman monipuolisemman mallin tarmostaatista, kuin tuo perusversio, joten lopulta päädyin noh, ehkä vähän ominaisuuksiltaan päällekäin Vilpin ominaisuuksien kanssa, Danfoss WT-P mallisiin ohjelmoitaviin termostaatteihin.

 






Danfoss BasicPlus2 Tekninen esite


Tuossa WT-P mallissa on hyvät ohjelmointimahdollisuudet ja mahdollisuus liittää lattianturi, jolloin lämpötilaa voi säätää lattianlämpörajoituksella. Lattia-anturia käyttämällä säästytään myös epämielyttäviltä lattialämmityksen päälle/pois menemiseltä, kun huonelämpötila joko hetkellisesti nousee tai laskee esimerkiksi tuuletuksen aikana. 

Pienen ja ei niin ihan pienenkään googlettamisen tuloksena päädyttiin tilaamaan 10kpl termostaatteja sekä niille lattia-anturit Saksalaisesta nettikaupasta baddepot.de, jossa nuo sattumoisin olivat juuri tarjouksessa. Baddepot ei varsinaisesti ollut termostaattien luvattu maa, mutta siellä ne nyt sattuivat juuri olemaan tarjouksessa. Kyseisestä kaupasta voi käydä katselemassa lähinnä kylpyhuonekalusteita ja tarvikkeita ynnä muuta.

Hieman google translatea apuna käyttäen voi saksalaisista nettikaupoista tilata suht huoletta tavaraa, kunhan perehtyy asiaan hieman. Tuotteita voi etsiä Saksalaiselta hakusivustolta idealo.de ja sieltä näkee listauksen nettikaupoista, joista tuote on saatavilla. Erittäin näppärää.

Vinkki: Suosittelen googlaamaan kokemuksia nettikaupasta, josta aiot tilata sekä katsomaan löytyykö nettikauppa esimerkiksi 
trustedshops.de 
europeantrustmark.eu/en/ 
ehi-siegel.de

Baddepot, josta tilauksen tein, löytyy edellämainituilta sivuilta ja toinen Saksalainen nettikauppa, josta aioin tilata tuotteita on psi24.com ja se löytynee myös trustedshops.de sivustolta.

Vinkki: Kannattaa myös maksaa ostokset joko PayPal:n tai Luottokortin kautta, jolloin saa hieman turvaa suoritetulle maksulle, vaikka useimmat kaupat näillä maksutavoilla laskuttavatkin muutaman prosentin kauppahinnan päälle.

Termostaatit saapuivat kohtuullisen nopeasti Saksan maalta ja tulivat veroineen sekä toimituskuluineen lähes puolta halvemmaksi. Kein Problem!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti