maanantai 30. tammikuuta 2017

Warmia

Lattialämmitys ja termarit vol.2 

Edellisessä postauksessa asiasta totesin, että projektia startatessa oli lattialämmityskomponenttien toimittaja Primex, joka vaihtui Nereukseen. Heti vuodenvaihteen jälkeen tuli Sievitalolta meili ja ilmoitus Raksa-järjestelmään, jossa kerrottiin, että jatkuvan tuotekehityksen johdosta oli lattialämmitys vaihtunut Warmian tuotteisiin. Ihan hyvä juttu sinänsä, koska Warmian tuotteet vaikuttavat hyvältä. 

Ainoa (lisää) harmaita hiuksia aiheuttanut tekijä tässä oli se, että olin juuri välipäivinä tehnyt tilauksen Saksalaisesta nettikaupasta termostaattien osalta, jotka olin varmistanut yhteensopiviksi Nereuksen kanssa. Pikainen soitto LVI-suunnitteljalle, jolta varmistamaan mitkä termarit kuuluu Warmian diiliin ja onko ne korvattavissa juuri Saksasta tilaamillani? Noh, onneksi Warmian pakettiin kuuluivat perustermarit, jotka ovat korvattavissa täysin niillä jotka olin tilannut. 

Warmia käyttää myös parempaa termostaattia Alpha2, joka oli yksi vaihtoehdoista itsellänikin. Ei jäänyt päivittämisen hintakaan näihin Alhpa2 -termareihin harmittamaan, kun selvisin Saksan hinnoilla alle puolella ja sain vastaavilla ominaisuuksilla olevat termarit. 

Ohessa lisää Warmian lattialämmityksestä:

Markkinoiden edistyksellisin lattialämmitysratkaisu.
Warmian huonekohtainen todellisiin lämpöhäviöihin perustuva suunnittelu mahdollistaa tasaisen lämpötilan kaikissa tiloissa. Hallitun ja tasaisen lämmönjaon ansiosta voit asettaa huonelämpötilan 1-2 astetta normaalia alemmas, jolloin saat noin 5–15 prosenttia säästöä lämmityskustannuksiisi. 

Putkitustiheydeksi voidaan valita neljä eri etäisyyttä: 75, 150, 225 tai 300 mm sen mukaan mitä todellinen lämmöntarve edellyttää. Huoneen reuna-alueilla lämmöntarve on yleensä suurempi kuin sisäalueilla, jolloin reuna alueet putkitetaan tiheämmällä putkitusvälillä. Esimerkiksi oikein isojen ikkunoiden ja ovien edessä voidaan käyttää tiheintä 75 mm:n putkitusväliä. Huoneen keskiosat lämpenevät yleensä riittävästi harvemmallakin putkituksella.

Lattialämmityssuunnitelma


Jakotukki pyritään sijoittamaan rakennuksen keskelle paikkaan, josta on lyhin matka eri huoneisiin. Se voidaan asentaa siististi Warmia-jakokaappiin tai suoraan seinälle. Jakotukin sisähalkaisija
on yli 35 mm, mikä varmistaa hyvät virtausominaisuudet vaativiinkin kohteisiin. Piirien 3/4 tuuman ulkokierteiset yhteet helpottavat mm. mahdollisten lisävarusteiden kytkemisen jakotukkiin. 

Menopuolen tukki on varustettu tarkoilla säätöventtiileillä, joiden säätöalue on erittäin laaja; käytettävissä olevasta paine-erosta riippuen 38–888 l/h. Tämän ansiosta voidaan aina toteuttaa oikea piirikohtainen virtaama. Yksittäiset piirit voidaan haluttaessa sulkea paluupuolen tukin sulkuventtiileillä. 

Jakotukki toimitetaan määrämittaisena ilman ylimääräisiä liitoksia, mikä minimoi vuotoriskit. Sulku- ja linjasäätöventtiilien liitoksissa käytetyt sertifioidut O-rengastiivisteet nopeuttavat asentamista ja poistavat vuotoriskin. Jakotukin kätisyys on valittavissa, sillä syöttöputket voidaan liittää joko vasemmalle tai oikealle puolelle.

Jakotukki


Termostaatin ohjaama toimilaite säätää lämmityspiirin virtausta. Toimilaite asennetaan paluuventtiiliin käsisäätönupin tilalle. Toimilaite toimii 230V tai 24V jännitteellä. CE-merkityillä Warmiatoimilaitteilla ja termostaateilla on kahden vuoden takuu. 

Toimilaite

Huonetermostaatti

Kaikki Warmia 5-kerros MIDI -komposiittiputket on varustettu diffuusiosuojalla, joka estää hapen pääsyn lämmitysveteen ja suojaa näin lämmönlähdettä korroosiolta. Diffuusiosuoja on 
5-kerrosputken keskimmäinen kerros putken sisällä. Happidiffuusiokerroksen päällä on suojaava primer sekä polyeteenikerros. Tämä antaa paremman suojan mahdollisille vaurioille. Suojaava kalvo parantaa happidiffuusiokalvon säilymistä ehjänä. Warmian 5-kerros MIDI-putkella on ollut CE-merkintä vuodesta 2005 lähtien. Tiukoin kriteerein testatulla putkella on valmistajan myöntämä 30 vuoden materiaalitakuu. 

Lattialämmitysputki

Lattialämmitysputki poikkileikkauskuva

Lattialämmitysputken kiinnitys










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti