keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Perustukset Sievitalon kautta

Sievitalolla talopaketin hintaan kuuluvat vakioperustukset. Maaperätutkimus määrittää perustamistavan aina tapauskohtaisesti tontin ominaisuuksien mukaan. Meidän tapauksessamme paalutus ja tuulettuva alapohja. Käytännössä tämä tarkoitti, että Sievitalo laski meille muutoshinnan perustuksista.

Perustuksia kyllä kilpailutettiin, mutta hinta-erojen ollessa pieniä suhteessa siihen kuinka helposti Sievitalolta saa koko paketin perustuksista, oli valinnan tekeminen lopulta helppo kääntää Sievitalon eduksi.

Tulisimme saamaan Sievitalon yhteistyökumppanilta Perustava Oy:ltä paikalla valetun betoniperustuksen ja ontelolaatat sekä paalutuksen alihankintana kaikkine suunnitelmineen ja paalutuspöytäkirjoineen. On suhteellisen vaivatonta ottaa tämä Sievitalon kautta kun nyt ei tarvitse itse sen enempää puuttua prosessiin taikka aikatauluksiin ja kaikki tulee varmasti yhteensovitettuna ja Sievitalon toimittamana. Sievitalon fraasi: "Helppo&Turvallinen" pitää siis tässäkin paikkansa.

Perustava on Suomen suurin paikalla valettavien betoniperustusten urakointiin erikoistunut rakennusalan yritys. Paikalla valettu teräsbetonipalkki on vahva ja täysin saumaton. Perustavan käyttämille etukäteen hitsatuille raudoite-elementeille on myönnetty Inspectan myöntämä kansallinen FI-sertifikaatti. Valmiiden valuelementtien ansiosta tulee sokkelin näkyvästä osasta niin sileä ja tasainen, ettei se edes välttämättä vaadin sen kummempaa pinnoitusta, joten tässäkin yksi etu miksi valuperustus. Ennen kaikkia valuperustus on vahva.


www.perustava.fi
www.ssab.fi

Lähteet:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti