perjantai 31. maaliskuuta 2017

Rakennuslupa saatu ja aikataulu meni heti uusiksi

Aamulla klo 05:58 saapui meili lupaspisteestä. Vihdoinkin rakennuslupa on myönnetty! Kyllä sitä jo olimmekin odottaneet.

Huh, nyt vauhdilla asioita eteenpäin, sillä olihan meillä jo sunnuntai iltana tuotu kaivinkone tontille ja talon kohdalle alkuviikosta ilmestynyt kuoppa, jossa räjäytys- ja louhintatyötä vaativa kallion möhkäle möllötti kuopan keskellä.

Tekstari VTJ:lle klo 08:00, että lupa on nyt hellinnyt, miten edetään?

Ilmoitus Sievitalolle, että lupa on nyt tullut ja jopa viikkoa ennen viimeistä dead linea, joka on 9 viikkoa ennen perustusten tekoa paalutuskohteissa. Pikainen tiedustelu josko saisi asap perustussuunnitelman, että päästään tilaamaan räjäytys- ja louhitatyö.

Noh, sitä ei tietenkään saa nopeasti, mutta nopeasti sain läjän korkotietoja, joilla päästään mainiosti eteenpäin. Iso plussa tästä Sievitalolle.

Siitä sitten soittoa Nallelle ja sotasuunnitelma alkoi muodostua... Eli aloituskokous yritetään saada ensi viikolle ja räjäytys-  louhintatyö tehdään sitten seuraavalla.

Ensi keskiviikolle sovittiin, että viemme tasolaserin tontille ja tsekkaamme Sievitalolta saamamme korkotiedot ja vertaamme niitä räjäytyksen ja louhinan minimi määrään syvyyssuhteessa ja katsomme riittääkö se varmasti.

Meiliä siis rakennusvalvontaan ja ehdotus aloituskokoukselle, sitten pieni tarjousten vertailu, päätös ja soitto valittuun räjäytytä ja louhintaa suorittavaan yritykseen. Kesken puhelua, kun lyötiin aikataulua lukkoon räjäytykselle, putkahti rakenusvalvonnasta meili, ettei louhintatöitä missään nimessä saa aloittaa ennen valitusajan loppumista, joka on kaksi viikkoa luvan myöntämisestä, sekä ilmoitus, että aloituskokous voidan järjestää vasta pääsiäisen jälkeen. Aaarghh!

Paha takaisku jota emme olleet huomioineet. Nyt on pieni pattitilanne, sillä meillä kaivinkone tontilla ja emme voi kahteen viikkoon tehdä juuri mitään.

Noh, onhan siellä kantoja kaivelematta vielä autotallin paikalta ja piha-aleiden pintamaat muutoinkin vielä poistamatta. Ensi viikolla tulee lisäksi tilaamani kontti, josta laitoin facebookiin postauksen.

Lisäksi tilasin tänään perustussuunnittelija ohjeen mukaan N3-luokan suodatinkankaan ja pakkasmattoa kuopan pohjalle, joten nekin pitää varmasti koneen kanssa siirrellä. Tilasinpa myös siinä samalla patolevyä, kiinnityslistaa ja tulppanauloja.

Lisäksi tilaamani valvontakamerakin oli saapnut Smart post-lokeroon, joten sitäkin pääsee ruuvailemaan kiinni tontille ( tästä myös facebookissa postaus).

Räjäytys ja louhintatöistä vielä:

Olin juuri eilen tutkinut internetin syövereistä lohinta-alan yrityksiä, joita sekä kaivinkonekuskimme Anders Karell, että VTJ Nalle Grönberg, olivat meille suositeleet. Kaikki oli soitettu läpi ja hintatiedot kysytty.

Lisäksi tässä vaiheessa oli selvinnyt, että minun pitää tilata erikseen konsultointiyritykseltä katselmus ja tärinämittaus, koska se pitää tehdä kun naapuritalo on alle 50m päässä, eli lisäkustannuksiä siitäkin siis.

Noh, räjäytystyön konsultointiyrityksistä sain tietoa itse räjäytystyötä tekeviltä yrityksiltä ja luonnollisesti myös internet oli apuna. Kolme yritystä pääsi kilpailutuslistalle. Kilpailuttaminen oli niiden suhteen aika helppoa ja tarjousten lukeminen ja vertaaminen selkeää. Kerrankin!

Olin tosiaan jo tänään vahvistamassa työsuoritteita, joten aika selvillä on kenet valitaan, vaikka yksi tarjous vielä uupuukin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti