perjantai 7. huhtikuuta 2017

Louhinnan korkojen mittausta

Rakennuslupa saatiin siis viime perjantaina ja meillä oli pintamaatkin jo poistettu, joten oli aika suorittaa korkomittauksia tontilla. Sovimme Nallen kanssa, että menemme tiistaina tontille hääräilemään tasolaserin kanssa.

Kurvatessani tiistaina töiden jälkeen tontille, oli Nalle siellä jo ruuvailemassa tasolaserin kolmijalkaa kallion päälle. Siinä sitten aurinkoisessa, mutta vielä kirpeässä kevättuulessa tutkimme korkoja kuvista ja kännyköiden ruuduilta levitettynä autoni takalasille pyyhkijänsulkaa vasten. Tässä kohtaa kävi mielessä, että "muista hommata jokin apupöytä sekä popoup-katos sadepäivien varalle". Vinkki.
Tasolaser

Aika nopeasti siinä sitten kävi ilmi, että suunniteltu korko on erittäin haasteellinen nyt kun pintamaan alta on paljastunut tuo kallio. Kuvista huonosti näkee, mutta kallio jatkuu talon paikalta tietä kohti, nousten ylöspäin kokoajan. Tämä tarkoittaisi sitä, että louhinta tulisi olemaan todella massiivinen.

Siinä hetken pähkäiltyämme todettiin, että talon korkoa tulisi nostaa ja samalla pääsisimme parempaan asemaan myös viemäriliittymien kanssa. Tuleepahan myös salaojien ja sadevesien purkukoroissa hieman lisää pelivaraa.

Tuloksena oli, että korkoa nostetaan 90cm. Louhittavaa tulee siis syvyyssuunnassa tuo 90cm vähemmään ja jopa sieltä missä kallio on alimmillaan, jää louhittava alue kokonaan louhinnan alimman koron alle.


Louhittaessa porataan kallioon reikiä n.1,2m syvyyteen ja minimi louhintasyvyys on 1m. Vähän on vaikea arvioda kallion epätasaisuuden vuoksi louhittavaa määrää, mutta oman arvioni mukaan, sitä tulee maksimissaan noin 100m³. Hanskasta heitettynä kuutiollisesta kalliota syntyy n. 1,5 tonnia louhetta ja mursketta, joten 150 tonnia pitäisi siis saada mahtumaan jonnekin...

Kaivinkone kuskille siis soittoa, että nyt viimeisetkin kannot ja pintamaat pois tontilta, että saadaan levitettyä louheet (jollei suuria lohkareita) tontille sen sijaan, että niitä tarvitsee kuljettaa pois. Se tuntuu turhalta kuluerältä kun sen voi näinkin hyödyntää. Täytyy vain toivoa, että tavaraa ei tule mahdottoman paljon. Jääpähän tuota louhetta arviolta toiset 150 tonnia pois kun korkoa nostettiin.
Valmiin maanpinnan taso

Pelkäsin vähän mitä Sievitalo tykkää tuosta korkomuutoksesta, sillä olihan kaikki kuvat tehty ja lupakin myönnetty suunittelukoroilla ja juuri perjantaina rakennusluvan myöntämisen jälkeen lähdetty perustussuunnitelmaakin tekemään "väärällä korolla". Onhan KVV- ja sadevesikuvatkin ja vaikka mitä, mihin koromuutos vaikuttaa mm. lupakuvista julkkarit ja asemakuva...

Yllättäen vastaus oli positiivisesti, että ilmoittakaa vain uusi korko niin tehdään uudet kuvat. Tästä pointsit taas Sievitalolle ;) Katsotaan vielä mitä rakennusvalvonta sanoo, kun ensi keskiviikkona pidämme aloituskokouksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti