maanantai 26. kesäkuuta 2017

Raksaviikko 0

Kun olin edellisen postauksen jälkimainingeissa vielä siistimässä paikkoja ja siivoamassa sotkuja, niin varsinainen raksa-aika pukkasi päälle, vaikka pohjatöiden vaihe oli vasta loppumaisillaan. Tontille kurvasi rekka ilmoittaen, että nyt tulloo eristyslevyjä, mihinkäs laitetaan? Siinä vähän huuli pyöreänä olin, mutta katsoimme sopivan paikan ja purimme kuorman.

Kaksi päivää tämän jälkeen tuli talopakettikamat tontille! Kattoristikot ja useita muita kuormia sisältäen puutavaraa ja vaikka mitä kaikkea. Loppuviikosta oli ilmestynyt vielä muutama muu kuorma. Siinä vaiheessa tuli se fiilis, että tästä tämä nyt pikkuhiljaa alkaa ja meidän osuus eli maatyöt, liittymät ja kaikki se mitä talon alle tulee, oli hoidettu.

Tuntui aika epätodelliselta, että oma osuus koko projektista olisi tässä, mutta näin se oli. Tästä eteenpäin ei olisi enää kuin hieman suunnittelua tai suunnitelmien tarkastamista mm. sähkö-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihtosuunnitelmat yms. mitä sieltä nyt tuleekaan vielä vastaan Sievitalon kautta, mutta ne ovat aika helppoja juttuja kuluneeseen aikaan ja tehtäviin verrattuna.

Jonkun verran tulee olemaan puuhaa tavaroiden suojaamisessa, siivoamisessa, kaatopaikkakuormien viemisessä sekä tavaroiden sisäänkannossa. Suurimmat hommat ovat kuitenkin takanapäin. Kaikki mitä tähän asti on tapahtunut olisi tietenkin voitu teettää "avaimet käteen-periaatteella", mutta pienellä panostuksella olimme saaneet olla mukana ja säästäneet siinä samalla palkattuun työvoimaan verrattuna.

Tavaraa oli paljon tontilla, mutta vielä ei mitään tapahtunut. Tunnelma oli jännittynyt. Seuraavalla viikolla alkaisi timpurintyöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti