tiistai 27. kesäkuuta 2017

Raksaviikko 1

Talo alkaa nousta! Viikon 24 keskiviikkona saapuivat timpurit tontille hommiin ja kävin heitä tervehtimässä ja toivotin tervetulleiksi. Oli erittäin jännä ja tunteikas hetki kun vihdoinkin alkoi tapahtua ja runko alkoi nousta alajuoksujen päälle.


Tunnelmaa kiihdytti entisestään se, että kaikkien yllätykseksi kurvasin tontille rekka jonka kyydistä alettiin purkaa ovia ja ikkunoita!

Oli mahtavaa päästä näkemään ikkunat, sillä meillä oli tehty niiden osalta niin paljon muutoksia vakioikkunoihin verrattuna. Olimme ottaneet normaaleiden 1+2 lasisten avattavien ikkunoiden sijaan kiinteät ikkunat ja kasvattaneet karmisyvyyden 1700mm:stä 2100mm:n. Ikkunoiden asennuksessa paikolleen tullaan vielä tekemään sellainen kikka, että ne tullaan asentamaan karmin sisäreunasta valmiin seinän sisäpinnan kanssa tasoihin eli siihen ei tule kulmaa rikkomaan karmin linjaa eikä siten sisäpuolen smyygilautaa tarvita. Asennuksesta tulee näin erittäin linjakas.


Rungon pystytys sujuu timpureilta eritäin näppärästi ja nopeasti syntyy näyttävää lopputulosta. Yhdessä päivässä oli alakerran runko saatu pystyyn. Loppuviikosta timpurit kasasivat yläkerran päätykolmiot julkisivulaudoitousta asti valmiiksi, jotta ne voidaan seuraavalla viikolla nostaa muiden kattoristikoiden kanssa paikoilleen.


Tässä video rungon pystytyksestä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti