tiistai 11. heinäkuuta 2017

Raksaviikko 4


Sievitalo ja Laurin Talonrakennuspalvelut Oy laittavat tossua toisen eteen. Paljon on tapahtunut tällä viikolla, vaikkei raksapäiviä ole käytetty kuin 3/7 ma,ti ja to.

Maanantaina timpurit Lauri & Juri asensivat Pro Climan System Intello- kosteutta ohjaavan höyrynsulkukankaan alakerran seiniin ja välipohjaan.
Maanantai-aamu
Tiistai-ilta

Tiistaina lisättiin Intellon päälle koolaukset ja aloitettiin yläkerran villoitukset.
Yläkerta Tiistai-ilta
Torstaina raksalla oli tuplamiehitys, sillä siellä oli Laurin lisäksi Sievitalon vesikatteen asennusryhmä. Vesikate asentui yhdessä päivässä, eikä pojilla näyttänyt edes tuottavan moinen operaatio hirveää tuskaa, joten aika tehokasta porukaa.
Vesikate asennettu päivässä. Torstai-ilta

Ikkunapelti malliksi paikoillaan. Torstai-ilta
Lauri puolestaan tiivisti ikkuna- ja oviaukot urtsulla, sekä asensi onteloiden päälle Thermisolin lattia EPS-levyt. Epseihin tehtiin leveämpi ura siihen kohtaan, johon kantavan väliseinä linja tulee. Uran pohjalle laitettiin jäykempää Finnfoam EPS-eristettä sekä raudoitus vahvistamaan lattiavalua siitä kohtaa.
Torstai-ilta
Kantavan väliseinän vahvike lattiavalulle

Samaista tapaa käytetään myös tulisijan alle tulevalla osiolla. Tämän tarkoituksena on jakaa pistekuormaa laajemmalle alueelle onteloiden painokuormaa tasatakseen.
Tulisijan vahvike lattiavalulle

Epseihin mitattiin ja piirrettiin myös väliseinien oviaukkojen paikat. Tästä oli jo hyvä hahmottaa tulevia huoneita ja tiloja. Väliaikainen raksaovikin oli asennettu paikoilleen.

Talo on täten saanut vesikatteen päälleen ja sisäpuoli on valmiina putkimiehiä varten, jotka saapuvat maanantaina. Timpurit poistuvat tässä vaiheessa toiselle työmaalle ja palaavat jälleen meidän raksalle kun seuraavaksi starttaava LVI-osion rakentaminen vaihtuu väliseinien runkojen ja julkisivulaudoituksen tekemiseen. Arviolta noin 1,5 kk kuluttua siis.
Nätisti pinottu kaikki roskat ;)
Loppuviikosta tuli vielä muutamia lavoja LVI-tavaraa mm. iv-putkia, -käyriä,- äänenvaimentimia, armaflexiä, vesiputkea, suojaputkea, viemäriä, lattiakaivoa ynnä muuta. Myös Warmialta saapui vielä perjantaina lava, jossa on kaikki vesikiertoisen lattialämmityksen tuotteet kuten LL-vesiputket, jakotukit ja toimilaitteet.



Seuraavaksi meillä olisi hankitalistalla rakennuskuivaimet, jotka sitten asennamme lattiavalun jälkeen kuivaamaan betonilaattaa. Sähkösuunnitelmakin meidän pitää vielä hioa kuntoon seuraavalla viikolla. Nyt pitää myös valita sisustusmateriaaleja, sillä Oulaisen Värisilmästä on jo hetki sitten saapunut iso ruskea pahvilaatikko tapetti-,lattia- ja seinävärimalleineen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti