sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Sauna

Kesällä ei tullut paljon saunottua, koska helle piti huolen siitä, että olitpa missä tahansa niin hiki virtasi ja kuuma oli. Talvella löylyhuonetta onkin kaivattu sitäkin enemmän ja kiuas on ollut lämpiämässä ahkerasti.



Meillä oli jo talon pohjakuvan suunnitteluvaiheessa selvää, että tahdoimme puuttua muutamiin asioihin koskien saunaa. Yksi niistä oli se, että lauteet pitää olla niin leveät, että tarvittaessa siellä mahtuu aikuinen ihminen nauttimaan saunan lämmöistä makuullaan. Mitä sitten saunan muihin materiaaleihin tulee, oli Sievitalolla hyvä valikoima jo vakiomallistossa ja muutokset niidenkin ulkopuolelta onnistuivat hyvin, kuten esimerkiksi Sun Saunan Log-malliston lauteet, joihin ihastuimme ensisilmäyksellä.



Edellisessä talossamme saunan paneelit olivat mustat ja lauteet vaaleat, joten nyt kaipasimme raikasta tuulahdusta hikihuoneeseen. Siksi valitsimme vakiomalliston kuusipaneelin, jonka sai onneksi valmiiksi käsiteltynä vaalealla vaniljansävyllä. Mutta harmiksemme huomasimme heti asennusvaiheen jälkeen, että paneelit piti kuitenkin kaikesta huolimatta käsitellä uudelleen. Käsittelyn jälkeen niistä tulikin hienot ja saipahan samalla ikkunan karmin samaan sävyyn.



Lauteet ovat hyvin pelkistetyn oloiset Sun Saunan Log-malliston lauteet, tehtynä leveästä kuusilankusta ja käsiteltynä liberonin tuotteilla mustaksi. Sun Saunalla on hienosti suunniteltu lauteet siten, että ne saa vaikkapa siivousta varten helposti irroitettua.

Sun Sauna LOG lauteet

Sievitalolla oli myös vakiomallistossa Harvian Kivi kiuas, johon oli ilokseni saatavilla Xenio-ohjauskeskus. Tuo ohjauskeskus oli itselleni hyvin tärkeä ja aiemassa postauksessa Kiuas ja ohjauskeskus olinkin jo kertonut eri ohjauskeskusten vertailusta. Xeniolla pystyy ajastamaan päälläoloaikaa, jälkikuivausta ja jopa valaistusta (tai ihan mitä tahansa sähkölaitetta releohjauksen kautta).

Harvia Xenio ohjauskeskus

Ainoa mitä Sievitalolta ei kiukaaseen liittyen kuulunut vakiona oli kiukaan rosterikaulus, jonka asennuksen joutuu asiakas itse hoitamaan. Tosin meillä erittäin ystävällisesti oli kyseinen asennuskaulus ilmestynyt paikoilleen, joten plussat siitä talotoimittajalle ja asennusporukalle.

Harvia Kivi ja rosterikaulus

Valaistuksen kanssa olisin itse erittäin kovasti tahtonut kikkailla enemmänkin ja laittaa vaikka mitä kaikkea kivaa turhaa ja ylimääräistä sekä äänestoistoa langattomasti, mutta lopulta vaimo järki sanoi toista.

Olimme jo tässä vaiheessa sopineet yhteistyöstä kotimaisen valaisinvalmistajan Airamin kanssa ja heillä oli tulossa mallistoon saunavalaisin. Vaikka emme saaneetkaan vielä rakennusvaiheessa mitään tietoa valaisimesta, olimme valmiit ottamaan ilolla vastaan uutuustuotteen.

Airam Saunaled



Uutuustuotteista puheen ollen, meillä oli myös tulossa toisen kotimaisen yrityksen tuotteita eli Climeconin ilmanvaihtoventtiilit ja heiltä oli juuri ilmestnyt Rino-mallistosta saunan tuloilmanventtiili ja myöskin poistoventtiili mustana.

Climecon RINO-S saunan tuloilmaventtiili

Climecon VIP-S poistoilmaventtiili

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti