keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Muuton jälkeiset tehtävät

Aiemmassa postauksessa (Raksaviikko 34 ja muutto) oli käytännössä listattu kuvin mitä kaikkea oli tapahtunut, mutta avataan niitä nyt tästä eteenpäin muutamassa postauksessa enemmän.


Meni ihan viime metreille, että Sievitalo sai kytkettyä vesi-ilmalämpöpumpun ja piakkoin muuton jälkeen huomasin, että ulkoyksikön kondensiovedet jäätyvät laitteen alle pahasti. Poistoputki ei osunut ihan kohdilleen ja ajattelin, että se jäätyy sen takia.

Ulkoyksikön paikka

CTC ulkoyksikön alla jäätä

Ulkoyksikkö rupesi kuitenkin jäätymään kauttaaltaan koko kondensiovesialtaan alueelta. CTC:n mallissa tämä on suunniteltu pysymään sulana erillisellä sulanapitokaapelilla, joten otin yhteyttä Sievitaloon ja heiltä tulisin sähkömies tarkastamaan laitteen. Sähkömies havaitsi, että kyseistä kaapelia ei oltu kytketty ollenkaan ja tästä syystä laite jäätyy.


Ulkoyksikön jäätyminen

CTC ulkoyksikön kuoren alla

Ongelmat kuitenkin jatkuivat edelleen ja CTC:n maahantuojan huolto kävi tsekkaamassa laitetta ja lisäsi sisäyksiköltä sulanapitokaapelin päälläoloaikaa. Laitteessa oleva kondenssivesiallas sekä poistoputkeen tuleva sulanapitokaapeli eivät ole koko ajan päällä vaan ainoastaan sulatuksen aikana, jolloin kone sulattaa takana olevan lämmönsiirtimen ja kondenssivettä vapautuu.

CTC VILPin ohjauspaneeli

Eipä toiminut laite vieläkään halutulla tavalla ja käsipelillä (rakennuslämmittimellä ja kuumalla vedellä) sulateltiin laitetta koko talven, ettei jääkerros yllä liian ylös ja tee mekaanista tuhoa laitteelle.

Kondensioveden poistoputken jäätyminen

Talven jälkeen tuli CTC:n huolto katsomaan laitetta uudelleen ja totesi, että sulanapitokaapelit oli kytketty väärin ja uudelleenkytkennän jälkeen olisi laite kunnossa.

Palautetta sai laitteen kondenssivedon poistoputki, joka oli tehty liian pienestä pvc-putkesta, mutta onneksi löysin talteenotetuista raksalle jääneistä tavaroista oikean putken, jonka kesällä laitoin paikoilleen ja eristin armaflexillä.

Palautetta CTC:n huoltomies antoi myös meno- ja paluu putkien eristyksestä.

CTC ulkoyksikön huolto

Edellä mainittu kuullostaa ehkä pahemmalta kuin on, mutta näin kävi ja nyt laite toimii ja voi hyvin. Itseasiassa olen erittäin tyytyväinen vesi-ilmalämpöpumppuun ja tein mielestäni oikean valinnan vaikka aiemmassa postaksessa pohdin kysestä laitetta.

Sitten annetaan kehuja Sievitalolle siitä, että yhteistyössä Leakomaticin kanssa hommattu vesivuotovahti Leakomatic M4i asennettiin putkimiesten toimesta muitta mutkitta ja lisäksi asennutettiin vielä Leakomatic:in ehdotuksessa Danfoss paineasensori tarkkailemaan lattialämmitysverkoston vedenpainetta.

Leakomatic asennettuna



Kirjoittelen tästä vesivuotovahdista vielä tarkemman postauksen, sillä se on osoittautunut erittäin loistavaksi tuotteeksi ja suosittelen sitä kaikille, jotka haluavat turvata omaisuutensa vesivahingoilta. Vesivahinkojen ehkäisemisen lisäksi Leakomaticissa on myös erittäin loistava grafiikka erilaisten vedenkäytön indexien, veden kulutuksen määrien ja aikojen tutkintaan sekä tietenkin painesensorin ansiosta lattialämmityksen paineen seurantaan.

Tästätkin tuotteesta olen aiemmin postannut sekä laittanut videon YouTube kanavallemme.



Elektroninen kalkinhajottaja jäi meidän asennettavaksi, mutta sen asentaminen oli aika helppoa ja kokemuksesta voin epäilijöille todeta, että laite todella toimii, mutta ehkä lisään vielä toisen, jotta saamme paremman hyödyn.


Elektroninen kalkinhajoittaja asennettuna

Elektroninen kalkinhajoittaja asennettuna

Porraskäytävän ja makuuhuoneen kattoon asennettava alumiininen led-profiili ja led-valonauha jäivät myös meidän asennettavaksi, koska emme olleet ottaneet tuotteita Sievitalon valikoimasta, mutta muut valaisimet asennutimme sisäpuolisten rakennustöiden tekevän porukan toimesta. Airamin valasintuotteet ovat laadukkaita ja helposti asennettavissa, joten sen suhteen ei ollut ongelmia ja lopputulos on loistava.

Airam led-profiili ja RGB-valonauha keittiön niemekkeessä

Airam Geta

Airam led-profiili seinässä

Airam Getat seinällä ja led-profiili katossa

Airam Spa kylpyhuonevalaisin

Cottex Nockeby

Airam Sund Duo

Airam Näsby
Airam Näsby


Airam Geta ja katossa alumiininen led-profiili

Airam alumiininen led-profiili makuuhuoneen katossa

Lisäksi meille jäi keittiön välitilan- ja kaappien yläpuolisen valaistuksen asentaminen, jossa käytimme Airamin Linear-sarjan tuotteita. Linear on eri mittaisista valmiista moduulisista pätkistä koostuva välitilavalo. Moduulisuutensa johdosta on Linear erittäin helppo suunnitella juuri sellaiseksi kuin haluaa. On eri tehoisia pistokkeellisia muuntajia sarjan pituudesta/tehontarpeesta riippuen eli plug&play. On erilaisia kytkimiä, joilla valaistus toimii mm. himmennin ja kosketusvapaa on/off-kytkin. Sarjaan saa kulmia vasemmalle ja oikealle sekä haaroittimen. Loistava sarja tee-se-itse-miehelle.

Airam Linear keittiön kaappien päällä, kosketusvapaalla himmentimellä

Airam Linear välitilan valona

Airam Linear välitilan valona






Linear alta

Linear sivusta
Linear päältä

Airam Linear välitilan valona kosketusvapaalla on/off-kytkimellä

Keittiön niemekkeen sisään olimme pyytäneet pistorasian sijoitettavaksi, koska asensimme ruokailutilan puolelle Airam alumiinisen ledprofiilin ja siihen pistokkeellisen plug&play tyyppisen RGB-ledvalonauhan kaukosäätimellä.

Airam RGB- valonauha

Airam RGB- valonauha asennettuna keittiön niemekkeeseen



Kyseessä erittäin asiakasystvällinen asennussarja Airamilta, jonka voi asentaa helposti pistoketulpalla. Kaukosäätimessä on asetuksia, joilla RGB-nauhan saa himmennettyä, vaihtamaan väriä tai voit asettaa värin vaihtumaan itsestään. Mukava tunnelmavalaistus helposti.

Airam RGB- valonauha



Pesuhuoneen katonrajaan asensimme itse Airam RGB valonauhan myös luomaan tunnelmaa.

RGB led-valonauha asennettuna kylpyhuoneeseen

Saimme myös airamilta ensimmäisten joukossa heidän uuden Saunaled-valaisimen, mutta valiettavasti muut asnnustyöt odotuttivat asennusta myöhempään ajankohtaan.

Lopulta pääsin tuotetta asentamaan ja sain huomata, että Airam on tehnyt tämän tuotteen kohdalla loistavaa suunnittelua sillä tuote on joko uppo- tai pinta asennettava sekä lisäksi himmennettävä. Valaisimessa ei ole erillistä muuntajaa sillä valaisin on kuten Airam Slim ip65 (terassimme alasvalot) erillisellä 230v AC-ledillä varustettu. Saunavalaisin on saatavilla kolmessa eri muodossa.

Airam Saunaled



Pihaamme valaisevat myös Airam Garda sarjan tuotteet.

Airam Garda lattiavalaisin ja Garda Stone

Airam Garda lattiavalaisin ja Garda Stone

Airam Garda Stone

Airam Garda Stone

Airam Garda lattiavalaisin ja Garda Stone



Lastenhuonetta piristämään ja turvallisuutta edistämään hankimme Paola Suhosen palkitut Lento palovaroittimet.


Lento palovaroittimet

Takaterassin kansilaudoitusta tehtiin siperian lehtikuusesta aina pätkä kerrallaan ja ensi kesänä saatetaan homma loppuun. Sekä etu- että takaterassin päätyihin teimme vaakarimoituksen alhaalta ylös asti.

Takaterassin valmistumista

Siperian lehtikuusi näyttää hyvältä


Jämäpaloista yrttilaatikoita

Valmiiksi maalatut rimat

Vaakarimoitus aluillaan

Valmista rimoitusta

Terassi valmistuu

Talvi mentiin ilman rännikaivoja tai oikeastaan niitä sadevesisuppiloita. Kesän tultua päästiin näitäkin asentamaan. Näihin valitsin sakkapesälliset mallit, joiden asennuskorkeudesta johtuen jouduin hieman kaivamaan syvemmälle ja laittamaan useampia mutkia matkaan.




Suunnitelmissa oli toteuttaa talon maalaus itse sekä käyttää nostimen sijasta ostamiani rakennustelineitä. Kesäloma oli suunniteltu käytettäksi maalaustöissä, joiden keston olin selvästi aliarvioinut, mutta erityisen kuuma kesä esti maalaamisen ja se siirtyikin suurimmaksi osaksi syksyyn.

Maalauspuuhia

Maalin sijasta käytimme Teknoksen uutuustuotetta, joka ei oikeastaan ole maali vaan peittosuoja, joka on tarkoitettu kaikille puu ja hirsitaloille. Meidän Sievitalomme on suunniteltu hengittävksi ekovilloineen ja System Intellon höyrynsulkuineen (System Intello - kosteutta ohjaava höyrynsulku), joten mielestämme hengittävä peittosuoja sopii teemaan ja periaatteeseen hyvin. Pari sataa litraa meni ja tuote oli erittäin hyvä käyttää sekä peittävyys loistava, joten tyytyväisiä ollaan. Ainoastaan rakennustelineiden jatkuva siirtely ja nouseminen ylös ja alas oli työlästä.

Teknos Visa peittosuoja

Rakennustelineet

Kesällä myös hieman paranneltiin pihaa ja tehtiin lopullista pintaa, mutta tästä erillien postaus. Samalla asennettiin vesi-ilmalämpöpumpun ulkoyksikön kondenssiveden poistoputki, jonka päälle laitettiin eristettä, että ei jäätyisi talvella. Poistoputki asennettiin salaojakaivoon.

Ulkoyksikön kondensioveden poistoputken eristys

Onneksi vanha telkkarimme hajosi niin sain hyvän tekosyyn ostaa uuden ja tottakai hommasin seinäkiinnikkeen, jossa varaa asentaa vähän isompikin.

Taulu-tv:n seinäkiinnike

Tukimuuria ja pihavalasitusta asennettiin myöhään syksyyn ja tästäkin erillinen postaus tulossa.

Airam Kallio pollarin jalusta


Yhteistyössä:










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti