keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Maaperätutkimus, mikä perustamistapa?

Toukokuu 2015. 
Kun tontilta oli raivattu suurimmat puut ja risukot keskeltä pois, niin seuraava asia listalla oli teettää maaperätutkimus, jotta tiedetään mikä olisi paras perustamistapa tontillamme. 

Maaperätutkimuksen tekijöitä löytyy aika helposti googlaamalla. Keskustelupalstoilta luettiin taas muiden kokemuksia ja mielipiteitä. Eipä siinä sitten paljon enää jäänyt vaihtoehtoja. Maaperätutkimuksien hinnoissa ei ihan hirveästi ole eroa, joten päätettiin ottaa paras vaihtoehto.

Tarjouspyyntö lähetettiin Uudenmaan Pohjatutkimus Oy:lle, joka mielestäni (ja ilmeisesti monen muunkin mielestä) olisi erittäin laadukas yritys suorittamaan kyseisen työn. Tarjous tuli ja se oli sitä luokkaa, jota osasinkin odottaa. Ei siis yllätyksiä tässä,

Rakennusinsinööri Ossi Pirinen ja maanmittausinsinööri Tuomo Juntunen vaikuttivat erittäin asiallisilta ja päteviltä ammattilaisilta. Toimitukselle sovittiin päivämäärä ja kävin itse mielenkiinnosta paikan päällä katsomassa, kuinka niitä tontin korkoja otettiin ja kairauksia tehtiin.

Alustavia tietoja sain tekijöiltä jo paikan päällä, mutta lopullinen raportti saapui minulle muutaman viikon kuluessa. Erittäin pitkä ja hyvin yksityiskohtainen raportti sekä analyysi tontista. Tämä oli kyllä hyvin tehty.

Ainoa miinus maaperätutkimuksen lopputulemassa oli se, että joudumme vastoin kaikkia odotuksiamme paaluttamaan. Oi ei! *euron kuvat vilkkuu silmissä...* Tästä tulisi lovi lompakkoon.

Noh, oli asiassa hyviäkin puolia, sillä paaluperustus, ontelolaatat ja tuulettuva alapohja takaavat tukevan ja radonturvallisemman perustuksen talolle. Alkujärkytyksestä toivutua oli seuraavaksi ryhdyttävä etsimään yrityksiä tekemään perustuksia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti