keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Vastaava mestari ja pääsuunnittelija

Moni sanoo, että valitse sitten hyvä vastava mestari itsellesi, sillä se on tärkeää. Tiesin kyllä, että kyseessä on koko projektin kannalta ehkä se tärkein henkilö, mutta miten ihmeessä tietäisin kuka on hyvä? 

On aika mahdotonta selvittää internetin ihmeellisestä maailmasta näitä asioita, koska useimmiten nämä ovat pieniä yhden hengen yrityksiä. Jopa ne niin kutsutut parhaatkin tyypit, eikä heistä välttämättä löydy ollenkaan kirjoituksia keskustelupaltoilta tai muualta. Läheskään kaikilla ei ole edes nettisivuja. 

Viidakkorumpu laulaa ja google kertoo muutaman hyvän vaihtoehdon, joista tarjouskilpailuun valitsin viisi kappaletta. 

Yksi latasi jo puhelimessa hinnat, eikä tontilla olisi ollut välttämätöntä edes tavata, Tämä pääsi hieman yllättämään, sillä hän oli yksi jota oli hyvältä taholta suositeltu. Yritä siinä nyt sitten puhelimessa arvioida henkilökemiaa, koska sillä on erittäin suuri merkitys tähän tehtävään sopivaa henkilöä etsittäessä. 

Neljästä muusta yksi tippui pois lähinnä tapaamisen perusteella todetusta henkilökemiasta johtuen, vaikka kaveri vaikuttikin erittäin pätevältä. Loput kolme olivat vaikean päätöksen takana. Kaikki oli tavattu kertaalleen ja tarkentavia meilejä lähetelty puolin sun toisin, mutta päätös oli silti vaikea. 

Halvalla ei saa hyvää on kulunut mainoslause, mutta se ei edes olisi ollut tässä optio, koska kaikki olivat lähes saman hintaisia. Olisinkin varmaan tiputtanut tuon halvimman joka tapauksessa pois siinä pelossa, että halusin aktiivisen ja luotettavan henkilön tähän. 

Reilu kolmisen viikkoa tähän pähkäilyyn meni aikaa. Lopulta yksi oli selvästi ylitse muiden ja pienen hintaneuvottelun jälkeen, oli suullinen sopimus valmis. Asiakaslähtöisyys, palveluhenkisyys, hyvä henkilökemia, ammattitaito, pitkä kokemus alalta, referenssit, suositukset, asialliset www-sivut, paikallistuntemus ja halu ottaa vastaan juuri tämä työ ja haaste jonka projektimme tuo. Nalle Grönberg yrityksestä T:mi Nalle Grönberg oli valintamme vastaavan työnjohtajan sekä pääsuunnittelijan tehtäviin.  

Talon rakentaminen on monivaiheinen prosessi, jossa on huomioitava lukuisia asioita suunnittelunalusta lähtien. Aluksi on olemassa unelma tai visio, jota lähdetään työstämäänsuunnitelman muotoon. Tällöin kannattaa pyytää mukaan suunnittelun ja toteutuksen ammattilainen, joka ohjeistaa toimintaa rakennussuunnittelun sekä projektin eri vaiheissa. www.rakennussuunnittelugronberg.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti