tiistai 17. tammikuuta 2017

Luonnospalaveri 22.11.2016

Tehdäänpäs nyt hieman tilannepäivitystä.
Hankintasopimus on tehty jo aikaa sitten, mutta vasta marraskuussa oli se hetki, jolloin oma kämppä oli saatu myytyä ja oli aika suunnata luonnospalaveriin Sievitalon Vantaan toimistolle.

Vaikkakin olimme säätäneet paljon, hyvin paljon erilaisia asioita jo tähän vaiheeseen mennessä, niin nyt oli aika tehdä niitä päätöksiä, joilla saadaan projekti etenemään kohti lupakuvia.

Luonnospalaverissa oli aiheena käydä vielä läpi viimeiset muutokset luonnoskuviin (pohja-,julkisivu- ja leikkauskuvat). Asemakaavakuva oli myös listalla, mutta johtuen vastaavan työnjohtajan ja pääsuunnitelijan palkkaamisen venymisestä, meillä ei ollut aikataulun puolesta mahdollista tehdä asemakuvaa aiemmin, niin toimitimme sen myöhemmin.

Talomyyjä Ulla Suomala on ollut kullanarvoisen kärsivällinen, ystävällinen ja erittäin avulias selvittämään kaikki ne asiat ja hyvityshinnat sekä tuotteiden ja materiaalien vaihdot, joita olemme matkan varrella keksineet kysyä. Iso kiitos siitä Ullalle!

Palaverissa käytiin myös läpi tärkeä lista valituista tuotteista, jotka täytyy olla valmiita lupakuvissa. Niitä ovat lähinnä talon ulkoasuun liittyvät valinnat: ovet, ikkunat, julkisivu ja sen tehosteet, katemateriaali, sadevesikourut ja syöksytorvet.

Ulko-ovesta eli pääovesta emme olleet silloin vielä päässeet sovintoon, joten sen ilmoitimme myöhemmin. Muiden ovien osalta valinnat olivat selvät ja päätettäväksi tuli vielä värien puolesta, että ovatko ovet yksivärisiä vaiko kaksivärisiä. Eli onko ulko ja sisäpuoli samaa tai eri väriä. Esimerkiksi ulkoa harmaa tms. ja sisältä valkoinen. Päädyimme siihen, että kaikki ovet ovat molemminpuolin valkoiset niin säästyimmme lisäkustannuksilta.

Ovenkahvat olivat myös osana listalla ja niistä päädyimme vaihtoehtoon, joka tuotti lisäkustannuksia, mutta saimme ne kahvat, jotka halusimme.

Pihla Amsterdam kahva

Pihla olohuoneen oven kahvat
Pihla olohuoneen ovi

Pihla ulko-ovi

Pihla ovet
Ulko-oven ja kodinhoitohuoneen ovien lasien osalta saimme valita Pihlan esitteestä (joka muuten on paljon parempi kuin netissä oleva kuva näistä) haluamamme lasituksen. Valittavan oli kirkas, Stippolyte, Cotswold, Flemish ja Satiini. Päädyimme valitsemaan rohkeasti Flemish lasituksen, joka päästää hyvin valoa läpi ja estää näkyvyyttä lasin läpi hieman (kuvassa oikealla alhaalla).


Pihla ovien lasien vaihtoehdot

Pihla.fi
Ikkunoiden osalta onkin jo ollut paljon säätöä matkan varrella. Olemme siis päätyneet ratkaisuun jossa 2+1 lasiset aukeavat ikkunat vaihdetaan karmisyvyydeltään syvempiin, 210mm kiinteisiin ikkunoihin. Tässä meillä oli ideana se, että kiinteällä ikkunalla saamme pestäväksi vain kaksi pintaa ja tärkeämpänä pointtina, että saamme kiinteällä ikkunalla mukavaa syvyyttä karmiin, joka näyttää siltä kuin meillä olisi ikkunasyvennykset seinässä. Olemme vielä kaikenlisäksi saaneet selvitettyä ja sovittua, että ikkunat voidaan asentaa siten, että ne eivät tule kuten normaalisti asennetaan vaan siten, että ikkunaa otetaan sisäpuolen smyygilistan verran sisäänpäin, jolloin ikkunankarmi on sisäseinän kanssa tasan. Tällä vältyimme smyygin aiheuttamalta porrastukselta ja ikkuna aukko alkaa nyt suoraan seinästä. Vaikea selittää, mutta mielestämme näyttää hienolta niin.


Pihla ikkunat
Pihla Varma kiinteä ikkuna

Noh, ikkunoiden värityksestä sen verran, että valittavana on vakiovärit sisä- ja ulkopuolelle. Esimerkiksi Pihlan nettisivuilta voi käydä lukemassa ja vertailemassa verkkokaupan laskurilla valintojen hintavaikutuksia. Me valitsimme valkoisen sisäpuolelle ja tumman harmaan ulkopuolelle. Ikkunoiden ulkopuolen modernit smyygit tulevat olemaan samaa sävyä tumman harmaat.

Pihla ikkunoiden värit
Ovien Smyygit päädyimme ottamaan valkoisena, koska ovetkin tulevat olemaan valkoiset eikä ovien kohdalle tulle tehostetta julkisivuun. Katto, katon turvatuotteet, tikkaat, sadevesikourut ja syöksytorvet valitsimme myös samaa tumman harmaata sävyä kuten ikkunatkin.

Julkisivusta oli vielä valittava otsa- ja räystäslautojen väritys, joka otettiin myös samalla harmaan sävyllä. Pyysimme lisäksi talon nurkkalaudat ns. tuplalevänä, joka mielestämme sopii moderniin julkisivuumme paremmin ja nekin samaa harmaata sävyä. Pilarien, palkkien väritys oli myös valittava ja yllättäen, nekin tumman harmaana.

Ei meillä ei ole tulossa harmaa talo, vaan päävärinä on valkoinen leveä 170mm vaakapanelointi, harmaita yksityiskohtia vaan on paljon kontrastina. Julkivuun olimme päättäneet laittaa tehosteeksi kapeampaa paneelia, joka tulee Tikkurilan 541X ruskean sävyllä. Myös terassien ja pervekkeen kaiteet tulevat samaa sävyä. Julkisivun tehosteet tulee siis ikkunoiden ylä- sekä alapuolelle talon jokaisella sivulla. Lisäksi päädyn parvekkeen kohdalla olevan ikkunan ja oven ympäristö muista poiketen tulee kokonaan tällä kapeammalla ruskealla tehoste paneloinnilla. Parvekkeen tehoste hieman poikkeaa muusta, mutta tilaa oli niin vähän, että päätimme helpottaa asiaa ja poiketa linjasta sen suhteen. Nähtäväksi jää oliko päätös oikea.



Sisäpuolen valintoja olivat sisäkattopaneeli, kattolista, saunan paneelit ja lauteet. Kysyimmekin tässä vaiheessa muutosta, jos vaihdamme lauteiksi SunSaunan LOG-malliston lauteet.



Vakiovalintojen listalla olevia tuotteita ei sisäkattopaneelien ja listojen osalta ollut kovin montaa, mutta olivat ihan hyviä. Toki E.T.Listat Oy:n valikoimasta voi ehdottaa muitakin tuotteita ja muutoshinta lasketaan siitä.




Saunan paneloinnin osalta vaihtoehtoja oli vähintäänkin riittävästi ja sieltä jokainen varmasti löytää itselleen sopivan. Ainakin me löysimme.




Palaveri pidettiin Sievitalon toimistolla klo 08:30-12:00 yhdellä paussilla ja voin kyllä todeta, että Sievitalon uudet tilat ovat edukseen. Tiloissa on hyvin järjesteltynä, selkeästi esillä vetolaatikoissa ja hyvin nimettynä kaikki vakiovalikoimassa olevat tuotteet, joista jokainen voi valita itselleen sopivat. On laattoja, kahvoja, vetimiä, lasitusmalleja oviin, laminaattia, keittiökaappien ovia jne. Tästä vielä tulee toinen postaus jahka pääsemme vaiheeseen, jossa näitä materiaaleja tullaan valitsemaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti