keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Lattialämmitys ja termarit


Vaikka Sievitalo onkin joustava ja lähes kaikesta pystyy helposti sopimaan, niin tässä kohtaa oli parempi luovuttaa ja antaa mennä sillä mitä tarjotaan. 

Projektia aloitettaessa Sievitalolla oli yhteistykumppanina vielä Primex ja nyt se on Nereus. Ai mitä nämä ovat? No ne ovat vesikiertoisen lattialämmityksen tuotemerkkejä/yrityksiä, kuten ovat myös Enerline, Uponor, Warmia, Roth, Danfoss ja LK Systems jne.

Luonnollisesti olin jo kilpailuttanut ne, KAIKKI. Okei ei niillä itse putkilla ole niin suuria eroja, kaikki käyttävät 5 kerroksisia happidiffuusiosuojattuja putkia. Ne ovat vaan erivärisiä. Hinnatkin ovat suunnilleen samaa luokkaa. Jakotukeissa ja termostaateissa ne suurimmat erot on.
     



Nereus PE-Xa putken happitiiveyttä varmistaa sisäputken ja uloimmaisen kerroksen välissä tiivis happidiffuusiokalvo EVOH.


Jakotukit: Onhan ne Oraksen valmistamat --> check, kelpaa.



Nereus Calore jakotukki- hyvät virtausominaisuudet jopa yli 1300 l/h.

Termostaatit Nereus: Yök, ne ovat ihan hirveät ja digitaaliset ovat vielä kauheammat. Hyi! Eikä yhdelläkään muulla valmistajalla ole juuri sen kummoisempia vakiona. 

Ei kelpaa ja tämä oli se syy miksi olisin halunnut vaihtaa toiseen valmistajaan. Toki se olisi onnistunut, mutta olisi pitänyt jättää kaupasta koko LVI-osuus pois. Tätä en halunnut lähteä säätämään, koska halusin Sievitalon kautta mahdollisimman ison kokonaisuuden. Olen kyllä tyytyväinen Nereukseen, mutta nuo termarit täytyy vaihtaa ja siitä tulee kokonaan oma postaus.
















Nereus lattialämmitys esite

http://www.nereus.fi/file.php?649

EDIT: On sitten tämänkin postauksen kirjoittamisen jälkeen vaihtunut lattialämmitysjärjestelmän toimittaja... Tämä on jo siis kolmas tomittaja meidän projektimme aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti