tiistai 17. tammikuuta 2017

Perustusten kilpailuttamista

Kantava sokkelipalkki ontelolaatoille Perustava.fi

Perustusten hintaa oltiin kilpailutettu aiemmassa vaiheessa jo, silloin kun tiedettiin, ettei talon pohjan mitat enää tulisi muuttumaan. Taustatyön jälkeen tarjouksia pyydettiin seuraavilta: Me-perustukset, Perustus-Ässä, Perustava, RakennusMan ja VA-Palvelu. 

Aikamoista säätöä jälleen, mutta tulipahan esim. käytyä taas R&R-messuilla verkostoitumassa. Messut on muuten hyvä paikka käydä katsomassa rakennusalan yrityksiä, koska siellä näet monta toimijaa kerralla ja saat lyhyessä ajassa hyvin paljon irti eri osa-alueista.

Tarjouksia alkoi tippumaan sähköpostiin ja toisten kanssa jumpattiin vähän enemmä kuin toisten. Emme olleet tässä vaiheessa voineet teettää perustussuunnitelmaa, joten perustustarjousten sisältöä oli hieman vaikea vertailla keskenään, koska ne olivat sisällötään hieman erilaiset. Näin jälkeenpäin voisin sanoa, että jos perustukset haluaa kilpailuttaa tarkasti, niin perustussuunnitelma olisi hyvä teettää ja lähteä sillä pyytämään tarjouksia, niin tarjoukset ovat sitten vertailukelpoisia keskenään. Vinkki: teetä perustussuunnitelma ensin ja kilpailuta sitten.

Hintaerot olivat järkyttävän isoja! Halvimman ja kelleimman ero oli reilusti enemmän kuin muutamia tuhansia. Ainoa mikä tarjouksissa oli yhtenevää oli se, että paalutusten osalta oli mukana tarkka erittely mitä mikin paalu ja paalukärki tai merkkaus maksaa. Oli niissä paalutuksissakin pieniä eroja, mutta sitä on vaikea sanoa kuinka paljon eroa tulisi viivan alle, kun paalupituuksia ei tarkkaan tässä vaiheessa tiedetty.

Perustustentekijän valinta jätettiin vielä hautmaan, mutta nyt oli tiedossa missä hintasossa liikutaan kenenkin kohdalla ja tämä olisi hyvä tieto siinä vaiheessa kun perustusurakoitsijan valinta koittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti