tiistai 25. heinäkuuta 2017

Raksaviikko 6: ongelmanratkaisua ja showroomeja

Edellisellä viikolla havaittuja ongelmia siis pähkäiltiin työpäällikön ja KVV/IV-vastaavan toimesta tiistaina. Putkareiden harmiksi ratkaisu oli, että kaikki asennetut vesiputket, viemärit, lattialämmitysputket, raudoitteet ja 2x50mm EPS-eristettä puretaan pois. Pois otettavat eristeet korvataan Finnfoamin FF-PIR polyuretaanieristeellä, jolla on EPS-eristettä huomattavasti parempi lämmöneristävyys. FF-PIR eristettä tulee 70mm vahvuinen levy 2x50mm EPS-eristeen sijaan ja tällä saadaan vaadittavat 30mm lisää tilaa lattiavalulle.

Wikipedia: Lämmöneriste
Työpäällikön mukaan Finnfoamilta on ilmeisesti vielä tulossa laskelma kuvaamaan 100mm EPS-eristeen ja 70mm PIR-eristeen yhdistelmän lämmönläpäisykerrointa eli U-arvoa.

Ympäristöministeriö ylläpitää rakentamismääräyskokoelmaa (RakMK), jota rakentamisessa tulee noudattaa. Rakentamismääräyskokoelmasta löytyy erikseen ohje energiatehokkuudelle RakMK D3, joka määrittää eri rakennusosien U-arvot. 

RakMK D3
Olisi luullut, että tämä muutaman sattumuksen summana ollut mittavirhe, joka ei jättänyt lattiavalulle riittävää tilaa, olisi ollut Sievitalolle hankalampi asia, mutta aika helposti löytyi ratkaisu ja sen toteutus. Onneksi ei muuttovalmiin talon rakennuttajina tarvinnut olla huolissaan mistään, vaan Sievitalon työpäällikkö hoitaa ja organisoi asiaa eteenpäin niin, että homma sujuu. 

Tiistaina alkoi putkareiden purku-urakka, joka oli kuitenkin suhteellisen nopeaa. 
Lattiavalua vaille valmis, vaan eipäs olekaan. Tästä otettiin askel taaksepäin.
Lattialämmitysputket pois
Raudoitteet pois.
EPS-eristeiden vuoro...

Kaikki yhdessä kasassa. Siivottavaa... 
Uudet eristeet saapuivat

Uudet eristeet asentuivat.
Viikon ohjelmassa oli myös käynti Climeconin showroomilla Helsingin Herttoniemessä. Climecon on kotimainen yritys, joka valmistaa tyylikkäitä ja teknisesti laadukkaita ilmanvaihtoratkaisuja. Heidän tuotevalikoimastaan kävimme tutustumassa tulo- ja poistoilmaventtiileihin. 
Climecon-CLIK
Tälle viikolle ajoittui myös käynti Orient & Occidentin showroomilla Espoossa. O&O toimii Sievitalon kumppanin Värisilmän tarjoamien lattialaminaattien maahantuojana. Oulaisten Värisilmä, joka toimittaa Sievitalon sisustusmateriaalit, suositteli meille käyntiä O&O:n showroomilla. Suosittelemme tätä myös muille rakentajille, sillä siellä on hyvä käydä tutustumassa tarjontaan ja halutessaan sieltä saa mukaansa näytekappaleita, joiden kanssa on sitten hyvä suunitella muuta sisustusta. 
Orient&Occident Showroom





O&O laminaatit



Se on joko tämä...
...tai tämä.
Tämän kaiken lisäksi on käyty keskustelua ja suunnittelua vesivuotovahdin asentamista tulevaan taloomme. Asiaa, sekä markkinoilla olevia tuotteita, on selvitelty jo pidemmän aikaa, mutta pisimmän korren näyttää vetävän kotimainen Leakomatic, joka myy ja valmistaa markkinoiden tarkinta vesivuotovahtia. Leakomatic M4i on wi-fi:n kautta etähallittava vesivuotovahti ja sillä on myös oma käyttöpaneeli, jollei etähallintaa halua käyttää.
Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti