sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Raksaviikko 7: taustalla tapahtuu


Tällä viikolla ei sitten ihan hirveästi olekaan tapahtunut. Sievitalon porukka kävi asentamassa loput lattiaraudoiteet. Itse talon rakentaminen on ollut hiljaisempaa, mutta pihalla on tapahtunut. Täyttömaata on tuotu ihan järjettömän paljon, n.100 kuormaa, jota on pariin otteeseen kaivinkoneella tasoiltu. Päätimme nostaa maata takaterassin puolelta ja tehdä ison tasaisen alueen talon tasolle sen sijaan, että piha laskisi heti terassin jälkeen jyrkästi. Hyvältä näyttää ja siihenhän saa nyt näppärästi rakenneltua oleskelualueen sekä grillauspaikat ja lasten leikkipaikat ynnä muuta. Pientä siivoilua on myös tehty siellä sun täällä ja yritetty pitää rakennustyömaa siistinä roskasta. Onhan se talonrakentajienkin huomatavasti mukavempi työskennellä siistissä ympäristössä.





Leakomaticilta tilasin M4i vesivuotovahdin/kytkimen, joka asennetaan talomme vesiputkistoon suojaamaan vesivuodoilta.
Leakomatic M4i

Tiedossa on, että paikallinen vesijohtovesi on erittäin kalkkipitoista ja tähän ongelmaan on netin syövereistä löytynyt kaksi tuotetta, joista jo laitoin tilaukseen Trebeman valmistaman Aqua 2000 elektronisen kalkinhajottajan sekä Xcal magneettisen kalkinhajottajan, jonka ostoa myös harkitsen.
Trebema Aqua 2000
Trebema Aqua 2000

Xcal Megamax
Xcal 6000


Xcal Dima

Trebema esite --> klik
Xcal kotisivu --> klik

Näiden lisäksi on tullut etsittyä kodinkoneita kuumeisesti. Alkuperäinen suunnitelma tilata ne kaikki Saksasta onkin vaihtunut kotimaahan sekä lahden toisella puolella olevien nettikauppojen tarjontaan.

Yläkertaan mummin keittiöön lähti tilaukseen erittäin edullinen erillisuuni ja keittotasopaketti. Toisesta kaupasta tilattiin tarjouksessa olevat jääkaappi ja pakastin sekä katosta roikkuva liesituuletin.

Lahden toisella puolella olevaan kauppaan lähetettiin tarjoupyyntö erillisuunista, keittotasosta, mikrosta, liesituulettimesta ja tiskikoneesta. Ollaan ehkä vähän aikaisssa näiden kodinkoneiden kanssa, mutta tarjouksessa oleviin tuotteisiin päätettiin tarttua jo tässä vaiheessa. Joutuu raksa-aikaisen vuokrakämpän jo muutenkin ahtaisiin tiloihin majoittamaan muutaman paketin.

Sisustusmateriaalien valinta tuottaa edelleen tuskaa, mutta ehkä siihenkin tulee selkeyttä kun pääsemme käymään Sievitalon tarjoamassa sisustussuunnittelutapaamisessa Värisilmän Color Cafe Showroomilla.



Lähteet:
Trebema.se
Xcal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti