maanantai 5. joulukuuta 2016

Hirsitalo vai PreCut-puutalo?

Elokuussa 2014 ostettiin tontti. Sitten iski innostus, ryhdymme tosiaan rakentamaan taloa! Mutta millaista taloa? Tästä sitten lähti käyntiin laaja selvitystyö vaihtoehtoisista talovalmistajista, joilta voisimme pyytää tarjouksen.

Googlaamalla löytyy paljon tietoa, keskusteluja, vinkkejä, faktaa sekä kritiikkiä rakentamisesta ja eri valmistajista. Voin tähän kyllä todeta, että ihan kaikista ja ihan kaikesta löytyy niin puolesta kuin vastaan puhujia, mutta jokaisen on syytä lukea netin keskustelupalstoja kriittisin silmin ja tehdä omat johtopäätökset perustuen omiin kokemuksiin ja luotettaviin lähteisiin.

Noh, talotoimittajia löytyi todellakin iso läjä. Tutustuminen eri valmistajien tuotteisiin, sekä rakennustapaan ja materiaaleihin oli työlästä. Itseäni kun kiinnostaa mitä sieltä seinän sisältä löytyy ja mistä talo on rakennettu, eikä vain pelkkä kaunis ulkokuori. Tämä luonnollisesti lisäsi selvitysvaiheen kestoa.

PreCut-valmistajissa oli lopulta paljon vaihtoehtoja, jotka halusimme ottaa lähempään tarkasteluun. Emme päässeet heti yksimielisyyteen talon rakenteesta, emmekä halunneetkaan ennen kuin tekisimme hintavertailua samanlaisten mallien välillä.

Suunnitelma oli siis selvä. Ottaisimme mukaan sekä hirsitalo- että PreCut-talovalmistajia. Hirsitaloista päätimme ottaa vertailuun mukaan kolme valmistajaa ja PreCut-taloista kuusi valmistajaa. Lopulta kävi niin, että päätimme ottaa back uppina myös neljä elementtitalovalmistajaa vertailun vuoksi mukaan. Otanta tulisi siis olemaan todella laaja, yhteensä 13 vertailtavaa tuotetta. O-ou..

Talotyypin ja -valmistajan valintaa helpottavaa tietoa löytyy paljon suomirakentaa.fi:ltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti