maanantai 20. helmikuuta 2017

Kiva tunnelmanluoja vai tukilämmitysjärjestelmä?





Suunnitelmissa oli valita massaltaan mahdollisimman suuri varaava takkaleivinuuni/-lämpiöuuni tai jopa vesikiertoinen takka tai LTO-piippu. Hintaa näille alkoi muodostua aika paljon, eikä takan sijoituspaikkakaan ollut helppo ratkaista.

Sievitalon talopakettiin kuuluu vakiona Uuniseppien takka harkkopiipulla tai Tulikiveltä vastaava takka ja OnPiippu. Uuniseppien tai Tulikiven kanssa homma etenisi johdonmukaisesti, koska heille ei tarvitsisi maksaa kuin muutoshinta, jos päädytään vakiotakasta johonkin toiseen malliin. Sievitalolta saa hyvityshinnan jos takan päättää ottaa jostain muualta tai se jätetään kokonaan pois.

Lähdimme tutkimaan vaihtoehtoja: Tiileri, Tulikivi, Linnatuli ja Uunisepät kierreltiin kaikki läpi ja tutkittiin vaihtoehtoja. Lto-piippu tiputettiin aika nopeasti pois johtuen kohtalaisen kovasta hinnasta.

Tiileri tiilipiippu

Tiilestä tehty piippu olisi jo itsessään hyvä varastoimaan lämpöä ja vapauttamaan sitä huoneilmaan.

Tiileriltä lämpiöuuneja.
Tiileri Maija takka-lämpiöuuni
Tiileri Mikael-lämpiöuuni

 Tulikiveltä Jalanti takkaleiviuuni tai Mustio takkaleivinuuni ja siihen Onpiippu.
Tulikivi Jalanti-takkaleivinuuni
Tulikivi Jalanti-takkaleivinuuni
Tulikivi Mustio-takkaleivinuuni
Tulikivi Mustio-takkaleivinuuni
Linnatulelta Tulia takkaleivinuuni L130 ja TONAtec-piippu.
Linnatuli Tulia- L130-takkaleivinuuni

Tonatec-piippu

Uuniseppien valikoimaa.

Yritimme kovasti mahduttaa noita isopia malleja kaikilta edellä mainituilta valmistajilta pohjakuvaamme, mutta ei vaan mitenkään saatu niitä järkevästi kompaktiin keittiö-/olohuone-tilaan. Ongelmaksi muodostui takan leveys ja se, että siihen tulisi jokatapauksessa muurattava tiilipiippu viereen. Tiputettiin itsemme takaisin maanpinnalle ja ajattelimme, että tarvitsemmeko todella niin massiivisen takan tähän tilaan?

VILP on päälämmönlähteenä, joten kovilla pakkasilla tukilämmitysjärjestelmä toisi kyllä säästöjä, mutta onko niitä kovan pakkasen päiviä talvella paljon? No ei ainakaan täällä etelässä, nykyään.

Lisäksi olimme miettineet viilennykseen tarkoitettua ilmalämpöpuppua kesähelteitä tasoittamaan, joten ehkä takan valinassa olisi järkevää valita paremmin sisustukseen sopivampi vaihtoehto.

Uuniseppien takka kuuluu jo valmiina Sievitalon pakettiin ja lisäksi heidän valikoimassaan oli eniten vaihtoehtoja, joten heidän tuotteista tekisimme oman valintamme. Sievitalo+Uunisepät= helppo valinta.

Edellinen postaus aiheeseen liittyen --> Linkki

Lähteet:
Tiileri
Tulikivi
Linnatuli
Uunisepät

www.sievitalo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti