tiistai 28. helmikuuta 2017

Uunisepät


Olimme käyneet paikanpäällä uuniseppien studiolla Vantaalla tutkailemassa vaihtoehtoja takkamalleista. Olimmehan toki jo tehneet aiemmin kattavan kierroksen muiden takka-valmistajien studioilla ja kyselleet paljon tarjouksia yhdestä, kahdesta mallista per takka-valmistaja. Nyt kun olimme päättäneet valita Uuniseppien takan, niin käynti täällä oli hieman tarkoituksen mukaisenpaa ja valinta tulisi olemaan konkreettinen.

Myyjä, jonka kanssa meitä talomyyjä Ulla Suomala oli ohjeistanut sopimaan muutoshinnasta, esitteli meille toiveidemme mukaisesti useampaa mallia. Tulisija-asiantuntija Sergei Zaychenko on kyllä mies paikalla, sillä hän on erittäin mukava tyyppi ja todellinen asiantuntija. Sergeistä näkee selkeästi, että hän pitää työstään tulisijojen parissa ja haluaa palvella asiakasta.

Sievitalon pakettiin kuuluu vakiotakka ja muutoshinta takkamallia vaihdettaessa hoidetaan ja maksetaan kokonaan Uunisepille. Sergei oli heti mukana jutussa tarjoamalla oikein hyvää diiliä ja varmistuksen kautta esimieheltään saimme pienen extran sopimukseemme. Loistava juttu, kiitos Sergei. Uunisepät ovat siis uusi yhteistyökumppanimme kaupallisessa mielessä.

Sitten hieman tietoa uunisepistä ja heidän tekniikastaan: Uunisepät ovat kehittäneet teollisesti valmistetun varaavan tulisijan tuotantolinjan vuonna 1983 ja ovat tätä nykyä Pohjoismaiden suurin kaakeliuunien valmistaja yli 130 000 asennetun takan kokemuksella. Varaava tulisija ei ole koskaan pinnalta polttavan kuuma, sillä se varastoi tehokkaasti lämpöenrgiaa ja säteilee lämpöä tasaisesti joka puolelle. Uuniseppien takkojen hyötysuhde on jopa 85%. Poltettavia puupanoksia 3-5kg tarvitaan ainoastaan kaksi.


Uuniseppien tulisijojen runkoaine louhitaan Suomen kallioperästä. Oliviinikivi murskataan runkoaineeksi ja valetaan elementeiksi. Mäntyharjun oliviinikivi on puhdas luonnontuote ja sopii erinomaisesti tuotteisiin, jotka altistuvat korkeille lämpötiloille ja toistuville lämpötilan vaihteluille. Se varaa tehokkaammin lämpöä kuin useimmat tulisijamateriaalit ja luovuttaa sitä tasaisesti ja pitkään. Oliviinikivi ei rapaudu eikä siitä vapaudu radonia. Mäntyharjun Oliviinikivi on Suomen raskain tunnettu kiviaines. Sen ominaispaino on n. 3300 kg/m³. Tulisijat testataan omassa ajanmukaisessa testauslaboratoriossa yhteistyössä VTT:n kanssa.



Uunisepillä on käytössä/valittavana kolme varaavan takan toimintoa:
1. Sytytyspelti
2. Tuplakierto
3. Lämpökasetti




















Hormeja on valittavana kahta eri tyyppiä, joko IKI-harkkohormi tai IKI-steelhormi. IKI-harkkohormi on CE-hyväksytty 3-kerroshormi ja sitä on saatavilla lämpöluokissa T400 ja T600 suojaetäisyyksillä 20mm ja 50mm. Pienen suojaetäisyyden ansiosta se on markkinoiden pienin ja tehokkain hormi. Harkkohormin pohjan koko 370mm X 370mm. IKI-Steelhormi on CE-hyväksytty moderni ja sisustukseen sopiva piippu-ratkaisi ja se on testattu lämpötilaluokissa T450 ja T600. Halkaisijaltaan se on 250mm.
IKI-harkkohormi ja IKI-steelhormi

Lähde:
Uunisepät



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti