lauantai 17. kesäkuuta 2017

Perustukset nousee vauhdilla, katso videot!

Ei siinä teräspaalut montaa päivää ehtineet vanhentua sorapatjan pinnasta törröttäen kun Perustavan porukka pamautti tontille. Kaksi nuorta miestä ahersi pitkää päivää asentaen epsit (EPS-levyt), raudoitteet ja valumuotit pystyyn sellaisella tohinalla, että jo toisena päivänä työn aloituksesta tuli betoniauto tontille ja kuran pumppaus muottiin voitiin aloittaa.

Toki tässä välissä meillä oli vastaavan sekä ravan (rakennusvalvoja) kanssa radoituskatselmus ennen kuin saimme jatkaa perustusten valulla.

Päivä valun jälkeen voitiin muotit jo purkaa pois. Takaterassin raudoitteet olivat loppuneet asennusvaiheessa ja tästä tuli yksi extra päivä, kun Perustava porukka kävi Mäntsälästä hakemassa lisää raudoitteita, jotta homma saatiin loppuun. Meillä kävi siis kura-auto kahtena päivänä ja olisi käynyt joka tapauksessa ontelolaattojen saumavalua varten, joten tästä ei aikataulullisesti aiheutunut mitään viivästystä.

Perustukset oli tehty ja ontelolaatat asennettu paikoilleen neljässä päivässä! Käsittämätöntä miten ripeää toimintaa ja näkyvä muutos oli valtava. Meillä on perustukset, jee!
Seuraavaksi vuorossa oli oman käden jälkeä perusmuurilevyn, suojalistan sekä tuuletuspaalujen asennuksen myötä. Näitä naula-ankkureita eli pöllönsilmiä, joita käytetään mm. tuossa perusmuurilevyn suojalistan asennuksessa, tulikin metsästettyä ennen kuin sain selvitettyä, että ne ovat nimeltään pöllönsilmiä ja lisäselvityksen jälkeen, että ne ovat oikealta nimeltään naula-ankkureita. Ei tavalliselle pulliaiselle eli minule ihan arkipäivää... :)

Kaikki tavarat ja asennustarvikkeet oli jo hankittu edeltävien viikkojen ja päivien aikana, joten meidän ei tarvinnut muuta kuin suorittaa työ. Olin vakaasti siinä uskossa, että tuoreet perustukset ovat sen verran pehmeät pöllönsilmien vaatimaa esireitystä varten, että uskalsin luottaa halpismerkin akkukäyttöiseen poravasaraan, jonka olin tätä tehtävää varten hankkinut. Homma on suhteellisen helppo, mutta aikaa siinä tuppaa taas vierähtämään kun ensikertalaisena joutuu toisen jos kolmanenkin kerran miettimään ja varmistamaan, että kaikki menee oikein.

-Mr.