keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Raksaviikko 2


Alkuviikosta timpurit kävivät kasaamassa kattoristikoihin harjakolmiot paikoilleen ja tsekkaamassa, että kaikki oli valmista torstai-aamuna suoritettavaa ristikoiden ja päätykolmioiden nostoa varten.

Torstai-aamuna klo 07:00 alkoi nosto, jota olin itse seuraamassa ja nopeasti se homma ammattilaisilta käy. Olin tyytyväinen, että Sievitalon työpäällikkö oli ottanut kopin ehdotuksestani ja päättänyt käyttää lähialueen yritystä nostoa varten.

Ensin nostettiin ikkunat ja ovet talon sisälle. Olohuoneen isot ikkunat siirrettiin paikoilleen akselinsa ympäri pyörivällä alipainekäyttöisellä imukuppinostimella. Tämän jälkeen nostettiin ristikot ja viimeisenä päätykolmiot paikoilleen.






Kävin vielä päivän päätteeksi kurkkaamassa mitä muuta oli tapahtunut ja siellähän oli jo puolet katosta laitettu aluskatteelle ja rimoitettu. Meillä oli siis jo puolet katosta asennettu sateelta suojaan.

Vielä myöhemmin klo 23 kävimme taas vaimon kanssa siivoamassa hukkapätkiä ja tuentalautoja, villanpaloja, kipsilevyn jämiä ja muuta roskaa, jotta timpureilla oli juhannuksena siisti työmaa tulla töihin.

Juhannusaattona timpurit olivat asentaneet loput aluskatteet ja rimat. Talon toiselle puolelle oli asennettu tuulensuojalevyt paikoilleen samana päivänä. Kävimme vielä juhannusaaton vieton jälkeen taas siinä klo 23 aikoihin siivoamassa tontilta rakennusjätteitä.


Lauantaina olivat timpurit sentään pitäneet vapaata. Sunnuntaina oli toinen puolikin aluskatteella ja rimoitettu. Lisäksi takaterassin puoleinen sivu ja päädyt oltiin kokonaan saatu levytettyä. Tämähän alkaa näyttää ihan talolta!


Kävin suojaamassa muutaman kasan tavaraa, siivoamassa ja viemässä raksasäkin ja siireltävän roskapussitelineen talon sisäpuolelle.
On siinä muutama paketti Ekovillaa...
Ohessa video ristikoiden ja päätykolmioiden nostosta:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti