torstai 23. marraskuuta 2017

Raksaviikko 21


Edeltävä viikonloppu oli niin työntäyteinen, että raksalla pidettiin maanantaina vapaapäivä. Tosin, kävin itse maanantaina illalla tutkailemassa tilannetta yläkerran osalta, koska raksapuhaltimien termostaatteja piti säätää sopivan lämmön ylläpitämiseksi.

Oli kuin tropiikkiin olisi saapunut, sillä lattialevyjen asennuksessa käytetystä laastista haihtui kosteutta paljon, niin paljon, että oli pakko tuulettaa koko kämppä.

Oli siellä raksalla sitten kuitenkin käyty työpäällikön ja sähkömiehen toimesta siirtämässä sähkökaappia, koska olivat todenneet, ettei se mahdu aukeamaan rappusten alla nykyisellä paikallaan.

Olivat lisäksi oikaisseet kyseisen JVS:n (jäykistävä väliseinä) alajuoksun, joka oli ollut kierossa, sekä liimanneet lattiaan. Seinästä oli myös tämän seurauksena tullut hieman hutera ja tästä otettiinkin soittoa vastaavalle mestarille Nallelle sekä Erkille, ettei levytä seinää umpeen ennen kuin Nalle on käynyt tarkastamassa asian.

Tiistaina sitten suuntasinkin ostamaan rakennuskuivainta ja nimenomaan ostamaan, koska tällöin voin huoletta käyttää sitä milloin haluan ja niin paljon kuin on tarpeen, eikä tarvitse murehtia vuokraamosta noutoa ja palautusta, eikä myöskään vuokrakustannuksia. Sori Vuokraava oy, mutta oman laitteen hankinta veti pidemmän korren tässä tuotteessa.

Omalle tyylilleni uskollisena, en tietenkään voinut tuosta noin vaan mennä ja ostaa rakennuskuivainta, vaan pieni googlailu ja kilpailutus piti tietenkin suorittaa. Olin jo tilaamaassa Saksasta Trotec-merkkistä tuotetta, joka on ilmeisesti ihan hyvä, mutta tarvittavien lisävarusteiden ja postikulujen lisäämisen jälkeen, löysin Puuilosta tehokkaamman ja paremmin tarpeita vastaavan tuotteen. Tärkeänä pidin integroitua kondenssiveden poistopumppua, suurta ilman virtausta sekä hyvää kykyä poistaa kosteutta.


Tiistaina kävi Lauri ja Jyri asentamassa yläkerran kattoon puuttuvat koolingit. Eipähän enää tarvitse pelätä, että Intello tulee alas Ekovillan painosta.



Keskiviikkona pääsi kiitolinjan kuljetus yllättämään toimittamalla oulasiten värislmän laattalähetyksen tontille, vaikka olimme ajojärjetelijän kanssa perjantaina sopineet, että keskiviikkona soitellaan ja sovitaan toimitusajankohdasta.

Ei siinä muuten olisi ollut ongelmaa, mutta töiden puolesta ja raksan puolesta loppuviikko olisi ollut parempi, eikä tuo sateinen kelikään suosinut tontille jätettyä viittä lavallista laatoja pahvilaatikoissa. Onneksi kuljettaja ystävällisesti kantoi pakkasta ja kylmää kestämättömät tuotteet sisälle lämpimään ja meille jäi töiden jälkeen vetisten pahvipakkausten ehjänä saattaminen sisätiloihin ja pinoaminen siten, että raksapuhaltimella saadaan kuivattua. Ihan hyvin se loppupeleissä sujui.

Perjantaihin mennessä oli eteisen JVS:n osalta päädytty Sievitalon suunnalta ratkaisuun, jossa kyseinen seinä ei enää olisi jäykistävä, koska sitä ei saada kunnolla tehtyä niin. Sievitalon suunnittelussa oli nyt päädytty sellaiseen ratkaisuun, jossa jo olemassa oleva keittiön ja MH1:n välisen JVS:n rakennetta vahvistetaan, muuttamalla 150mm ruuvausväli 100mm ja tämän pitäisi riittää. Ei ihan tavalliselle pulliaiselle aukea tuo logiikka, mutta kai se on hyvä jos suunnittelija on tehnyt laskelmat näin.

Perjantaina jatkui kipsilevyjen ja erikoiskovien kipsilevyjen asennus portakon sekä märkätilojen suunnalla.







Johdotusputket väliseinän sisällä

Portaikossa oli unohtunut asentaa seinävalon johdot kipsilevyn läpi, koska joku oli nostanut johtonipun kiepille katon koolinkiin roikkumaan. Noh, yksi kokonainen kipsilevy irti ja kaapelit oikeaan paikkaan, sillä siitä selvitään.

Khh:n kynnyksen kohdalta oli viikolla käyty ottamassa koepala lattiavalusta. Koepala analysoidaan ja siitä mitataan koskeusprosentti ja sen perusteella arvioidaan voidaanko laatoitustyöt aloittaa vai pitääkö laatan antaa vielä kuivua lisää. Meillä oli koskteusprosentti 87% ja alle 90% pitää olla, joten laatoittaja voidaan ottaa töihin heti kun aikataulu saadaan kuntoon.


Lauantaina ja sunnuntaina siivoiltiin tavalliseen tapaan ja vietiin roskakuormia pois. Yläkerrasta suojasimme piipun suojapahvilla ja kelmulla.

Piippu suojassa kolhuilta ja pölyltä

Video villoitus ja levytystyö-vaiheesta





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti