torstai 30. marraskuuta 2017

Raksaviikko 23

Laatoittaja aloitti työt maanantaina pesuhuoneesta.


Ensimmäisenä suihkuseinään laitettiin primeri, jolla saadaan hyvä tartunta vesieristystä varten. Jokin timpurien tai muurarin käyttämä epämääräinen aine aiheutti reaktion primerin kanssa ja se puski pintaan mustana läikkänä.


Sitä sitten laatoittaja kaiveli puukonkärjellä pois seinästä ja päivitteli tapahtunutta. Onneksi kyseistä ainetta ei oltu käytetty kuin muutamassa kohtaa harkkojen kolojen täytössä.

Seuraavana oli vuorossa lattioiden hiontaa pesuhuoneessa, kodinhoitohuoneessa ja wc.ssä. Keskiviikkoon mennessä oli jo ensimmäiset kerrokset vesieristettä sivelty pesuhuoneeseen ja wc:hen.








Saimme myös tehtäväksi toimittaa pikimiten L-mallista laatoituslistaa laatoittajalle, jota tarvitaan pesuhuoneessa väliseinälle. Tätä listaa ei ollut toimituksessa mukana ja se haettiin heti seuraavana päivänä laatoittajan osoittamasta Kaakelikeskuksen myymälästä. Tästä tosin aiheutui meille n.100km reissu.


Raksaportaatkin tuli yhtenä iltana käännettyä toisin päin kulkemisen helpottamiseksi.

Eräänä päivänä kävimme rautakaupassa ihmettelemässä vaihtoehtoja sähkökalusteille, koska olimme todenneet, että Sievitalon vakiona toimittamat valkoiset Schneiderin Exxact sähkökalusteet eivät välttämättä olisi parhaimman näköiset niillä seinillä, jotka tullaan maalaan tumman harmaalla tehostevärillä. Tuo Schneiderin Exxact- sähkökalustesarja, joka Sievitalolla kuuluu vakiona toimitukseen on mielestämme erittäin miellyttävä sekä tyylikäs ja olemmekin siihen erittäin tyytyväisiä.


Loppuviikosta tontille ilmestyi VILP:n sisä- ja ulkoyksikkö. Näitä siis tultaisiin joku päivä asentamaan, mutta ulkoyksikön laatta oli vielä tekemättä ja kodinhoitohuoneen puolella ei ollut vielä valmista. Jakotukeille sekä kaikille vesiputkille tehdään pieni valukoroke.



Wc sai ensimmäisenä lattilaatat paikoilleen. Alakerran pesuhuoneessa lattiaan tehtiin pieni korotus ja kaatovalu, jotta vesi virtaa kohti lattiakaivoa. Yläkerrassa PH/Wc sai hieman suuremman valun.









Viikonloppuna saapuivat jälleen timpurit jatkaan mdf-paneelien asentamista. Valaisimien paikat tsekattiin vielä paneloitaessa siten, että tarvittavat asennusreiät tehtiin paneelien kekelle eikä liitoskohtaan. Yläkerran panelointi saatiin melkein valmiiksi ja alakerrassakin päästiin vauhtiin.






Viikonloppuna kävin itse tasoittamassa ja täryttämässä VILP:n ulkoyksikön paikan ja otin tarvittavat Finnfoamin eristelevyt paikalle. VILP tuottaa kohtalaisen paljon kondenssivettä, joten työpäällikön hyvästä suosituksesta olin kaivanut paikan poistoputkelle, jolla kondenssivesi saadaan ohjattua pois piha-alueelta haluttuun paikkaan.


Viikko pulkassa ja laaitoittajalle rauhoitetaan seuraavakin viikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti