perjantai 3. marraskuuta 2017

Uuniseppien Kuura takkaleivinuunin asennus ja video


Tätä on odotettu jo pitkään! Vihdoinkin päästään ihailemaan Uuniseppien upeaa Kuura takkaleivinuunia! Näin se kävi:

Silloin elettiin syyskuun puoliväliä. Takkaelementtilavat olivat jo muutaman viikon odotelleet asennusta työmaalla. Perjantaina raksaviikolla 14 Uuniseppien takka-asentajat saapuivat työmaalle purkamaan takkaelementtejä lavoilta ja kantamaan niitä sisään. Takan asennus pääsi vihdoin alkamaan. Vain puolitoista viikoa aiotusta myöhässä. Ei paha.

Takka muurattiin paikan päällä kotimaisesta oliviinikivestä valetuista elementeistä. Ammattilaisen käsissä palapelin palaset loksahtelivat sujuvasti kohdalleen.

Uuniseppien tulisijojen runkoaine louhitaan Suomen kallioperästä. Oliviinikivi murskataan runkoaineeksi ja valetaan elementeiksi. 
Mäntyharjun oliviinikivi on puhdas luonnontuote ja sopii erinomaisesti tuotteisiin, jotka altistuvat korkeille lämpötiloille ja toistuville lämpötilan vaihteluille. Se varaa tehokkaammin lämpöä kuin useimmat tulisijamateriaalit ja luovuttaa sitä tasaisesti ja pitkään. Oliviinikivi ei rapaudu eikä siitä vapaudu radonia. 
Mäntyharjun Oliviinikivi on Suomen raskain tunnettu kiviaines. Sen ominaispaino on n. 3300 kg/m³. Lähde: Uunisepät
Siis takka Suomen kallioperästä.

Meidän valintamme oli Uuniseppien Kuura takkaleivinuuni päältäliitoksella. Se on puulämmitteinen elementtirakenteinen varaavatulisija. Lämmönvarauskyky on 78 kWh, hyötysuhde 80% ja CO-päästöarvo on 0,13%. Korkeutta meidän takalla on 2050 mm, painoa 1900 kg ja teho on 4,5 kW. Ikihormi on meillä 5,8 metriä korkea.

Lauantaina muuraustyöt oli saatu valmiiksi. Pari laattaa oli rikkoutunut kuljetuksessa, joten piti hankkia uudet laatat rikkoutuneiden tilalle, ennen kun töitä voitiin jatkaa. Raksaviikolla 15 takanasentajat saivat uudet laatat ja lauantaina viimeisetkin laatat olivat paikoillaan.


Kun takka ja piippu oli muurattu se sai vielä juhla-asun päälleen: valkoiset, extra leveät mattalaatat ja tummista tummimman harmaan slammauksen. Mustakromiset luukut viimeistelevät koko korotetun komeuden!
Asennusvideo:

Kyllä siitä vaan komea takkaleivinuuni tuli! Täytyy antaa suuri kiitos tulisija-asiantuntijallemme Sergeille sekä Uuniseppien mukaville ja ammattitaitoisille asentajille! KIITOS! 


Yhteistyössä: